Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Нове мере Кризног штаба: Маске и на отвореном

rss

15.07.2020.

На данашњој седници Кризног штаба за заштиту здравља становништва донете су нове одлуке у вези са спречавањем ширења коронавируса, међу којима и мера да се на територији целе Србије, без обзира да ли је у одређеној општини или граду проглашена ванредна ситуација уведе забрана окупљања на јавним местима у затвореном и отвореном простору за више од десет људи.

Фото: Mika Baumeister / Unsplash

За време боравка на јавним местима, између окупљених мора постојати дистанца од један и по метар, односно свака особа мора заузимати минимум четири квадратна метра, прецизирано је.

Мера која се тиче заштитних маски и која је на снази у Београду, данас је проширена на територију целе Србије, без изузетка.

Заштитне маске обавезне су и на отвореном простору, на местима на којима није могуће обезбедити растојање од један и по метар, попут редова испред продавница, апотека, аутобуских и возних стајалишта и слично. На свим осталим јавним местима на отвореном простору, препоручује се ношење заштитних маски, додаје Кризни штаб.

Све ове мере важиће од петка, 17. јула 2020. године.

Влада је још једном апеловала на све грађане да поштују све донете мере ради очувања здравља.

"Уколико би сви грађани при сваком изласку из куће константно носили заштитну маску, таква мера била би еквивалентна забрани кретања јер на такав начин спречавамо епидемиолошки ризичне контакте и спречавамо ширење корона вируса. Уверени смо да ћемо заједно са свим својим грађанима, уз највећу могућу дисциплину и одговорност, из битке против корона вируса изаћи као победници". додала је Влада.

Извор


# коронавирус
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима