Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Нове цене за комуналије и превоз

rss

25.12.2012. извор: Радио Алексинац

Од 1. јануара 2013. године грађани и корисници услуга Јавног комуналног предузећа „Комуналне услуге“ плаћаће за 5,5 процената већу цену за изношење смећа, погребне и пијачне услуге одлучило је на данашњој седници Општинско веће општине Алексинац.

Нове цене за комуналије и превоз

Како су образложили у овом предузећу, поменуто повећање је знатно испод дозвољених 11,1 процената, колико је републичка Влада предложила за усаглашавање цена услуга комуналних предузећа на годишњем нивоу. То такође значи и да нас у наредној години очекује још један захтев за повећање цена поменутих услуга, отприлике за исти износ као и сада.

Прошлогодишње повећање било је око 4,8 процената. Иако ће најављене нове цене бити од користи комуналном предузећу, надлежни сматрају да грађанима који имају стабилна примања то ипак неће представљати значајну ставку у породичном буџету.

Општинско веће је дало сагласност и за повећање цена у градском и приградском саобраћају јер је Ниш експрес, као локални превозник, затражио корекцију тих цена за око 32 посто. Треба напоменути и да Ниш експрес већ неко време карте за регионалне линије продаје по вишим ценама, док је мањи број општинских линија имао нижу цену, чак и до двадесетак динара за неке линије. Данашњом одлуком те цене се изједначавају, тако да ће путници убудуће, било да се возе општинском или регионалном линијом, плаћати исту цену карте.

Већници су данас подржали и документ који се односи на услове за отпис камате и мировању пореских дугова по основу локалних и изворних прихода, што је добра одлука за предузетнике и предузећа која дугују за комуналне локалне таксе и остале дажбине. Они ће под одређеним условима и на више рата моћи да дуг измире до краја године, а сва камата ће им бити отписана. Ову одлуку треба да потврди и општински парламент да би она могла да се примени.


Коментара: 4


# Ниш експрес општинско веће Комуналне услуге ЈП комуналије
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Lady Justice 25.12.2012.
  Šta se podrazumeva pod ''stabilna primanja'' i koliko je takvih domaćinstava?

 • (+0) (-0)

  mimi 26.12.2012.
  Treba odplatiti kola...

 • (+0) (-0)

  dzoni 26.12.2012.
  to zato sto kupili nova kola, pa moraju da naplate od gradjana, da sto pre vrate novac, a ne pitaju dal oni rade i imaju da placaju.

 • (+0) (-0)

  Pedja 26.12.2012.
  Pa sad mora neko da otplati novi auto koje je su komunalci kupili.


[ Додај коментар ]

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима