Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Незапамћено интересовање за техничаре друмског саобраћаја

rss

26.06.2015. Радио Алексинац

Техничка школа „Прота Стеван Димитријевић у школској 2015/16. години уписаће шест одељења првог разреда, односно од првог септембра ће у клупе ове образовне установе сести 180 нових ученика.

Незапамћено интересовање за техничаре друмског саобраћаја

Директор Драган Петковић са поносом истиче да је ова школа једна од ретких коју није захватила реформа Министарства просвете и која је успела да поред постојећих, од отвори још један смер – техничар друмског саобраћаја.

- Ове школске године уводимо и једно ново занимање, које је заиста изазвало незапамћено интересовање од настанка техничке школе, а то је техничар друмског саобраћаја. Овај смер траје четири године и махом одлични ученици се интересују за њега. Завршетком тог четворогодишњег образовања они добијају Б категорију, као и машински техничари моторних возила.

Поред популарних техничара друмског саобраћаја, у оквиру подручја рада електро струке биће уписано једно одељење електротехничара рачунара, у четворогодишњем трајању, као и једно комбиновано трогодишње одљење са по 10 ученика на смеровима електромеханичар за термичке и расхладне уређаје, електромонтер мрежа и постројења и монтер телекомуникационих мрежа.

Будући средњошколци, који се одлуче за занимања из поља машинства, могу се уписати у једно од два одељења четворогодишњег образовања – машински техничар моторних возила и техничар за компјутерско управљање. Такође, и ове године ће бити уписано једно одељење економских техничара, за које је владало велико интересовање свршених основаца прошле године, када је смер и оформљен.

 


# саобраћај Техничка школа Прота С. Димитријевић школа Драган Петковић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима