Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

На општинском већу полемика око пара за медије

rss

08.03.2016.

Општинска влада је поред осталог дала зелено светло за расписивање конкурса за медијске садржаје од локалног јавног интереса, који би се суфинансирали из буџета Општине Алексинац.

На општинском већу полемика око пара за медије

Из општинске касе за ове намене издвојиће се 5 милиона динара. Заинтересовани медији у наредних 15 дана конкурисаће пројектима које ће оцењивати комисија формирана од медијских стручњака и представника разних новинарских удружења.

Редакција Алексиначких вести, као портал на адреси www.aleksinac.net, за 10 година рада није узела ни динар из буџета општине Алексинац.

Један број већника је изразио жељу да се допуном текста конкурса комисији препоручи да предност да медијима који технички и кадровски буду присутнији на подручју општине Алексинац. У том циљу већница Винка Секуловић је предложила да у јавном позиву, као посебни критеријуми код по вредности истоветних пројеката, предност имају медији са дописништвом или сталним дописником на подручју алексиначке локалне самоуправе.

Наша редакција се финансира из реалних извора, личних средстава, а највише захваљујући волонтерском раду сарадника.

За новог члана општинске владе, професора Братислава Симића, такође је важно колико ће медији кроз пројекте остваривати јавни интерес алексиначке општине. Симић је навео обележавање 150 година од оснивања Алексиначке гимназије и Међународну конференцију физичара као скорашње примере догађаја које ниједан медиј са стране, који је био финансиран из буџета, није адекватно пропратио.

Симић је зато предложио да се медији услове да доставе доказ о минутажи прилога у којима је представљена наша општина, а ангажовање дописника из Алексинца је видео као могућност запошљавања бивших новинара Алт телевизије, који су сада на тржишту рада.

За 10 година рада пропратили смо, или пренели, скоро све битне догађаје у нашој општини и послужили као извор медијима на републичком нивоу.

Начелник Одељења за општу управу и друштвену делатност Драган Јовановић је у име предлагача сматрао да је понуђени текст конкурса у складу са законом, а остале обавезе медија подносилаца пројеката би могле да се дефинишу уговором који ће бити касније потписан. Председавајући, председник Општине Алексинац Ненад Станковић, је упозорио присутне већнике да он има две могућности - да предложени текст конкурса, који је он назвао јавном набавком, стави на гласање или да га врати предлагачу на допуну. На крају су, ипак, већници већином гласова, пет за и три уздржна, усвојили предложени текст конкурса намењен медијима.

Коришћен материјал Радија Алексинац


# председник општине буџет медији општинско веће Ненад Станковић Алексинац.Нет финансирање Драган Јовановић Винка Секуловић
@aleksinacnet @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима