Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Мрачне улице Алексинца

rss

20.03.2013.

Још увек није изабран извођач радова на одржавању јавне расвете у општини Алексинац.

Неки делови града су већ месецима у мраку, што прави проблем највише деци која се по мрачним улицама враћају из школе. Такође, има места и за помињање других безбедностних аспеката.

Мрачне улице Алексинца

Иако је најављено, да ће то бити урађено до краја фебруара, још увек није изабран извршилац радова на одржавању јавне расвете у општини Алексинац.

Према речима надлежнх из Дирекције за изградњу поступак набавке је спроведен, али су се заинтересоване стране жалиле на исход тендера. До окончања овог поступка нема никога ко би заменио неисправне сијалице, или поправио неисправне инсталације.

У одређеним деловима града неке сијалична места су неисправна још од почетка јесени. Из Дирекције поручују да су им познати ови проблеми, али да нису у могућности да га реше још неко време.

О постављању квалитетне уличне расвете, која је требало да се обезбеди из донације немачке асоцијације, није било речи. Надамо се да би са оваквом расветом било мање проблема, а и рачуни за осветљење би били мањи. Тренутно у општини има око 7000 сијаличних места у јавној расвети, непознат је број неисправних, али се из Дирекције сваког месеца издваја око 2 милиона динара за утрошак електирчне енергије. Ово је превелика цифра и локална самоуправа би морала да поведе рачуна о уштеди на овом пољу.

Апелујемо на надлежне да не дозволе да се и следеће године понови овакво стање са мрачним улицама у граду, а то једино може благовременим расписивањем тендера. Грађани своје обавезе према Дирекцији редовно испуњавају, недавно је спроведен поступак репрограма заосталих обавеза, стога би Дирекција могла нешто и да учини за грађане.



# Дирекција
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима