Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Радови на резервоарима за воду у Мозгову

rss

19.10.2015. Општина Алексинац

Након вишедеценијских проблема са водоснабдевањем, мештани Мозгова ће, захваљујући изградњи секундарне водоводне мреже која је у току, почетком следеће године коначно добити сигуран и стабилан приступ пијаћој води из водосистема Бован.

Радови на резервоарима за воду у Мозгову

Тим поводом, радове на изградњи водоводне мреже у Мозгову обишли су председник општине Алексинац Ненад Станковић, директор ЈП Дирекција за урбанизам и изградњу општине Алексинац Драгослав Живадиновић и пројектант Светомир Ранђеловић, грађевински инжењер хидроградње у ЈКП Водовод и канализација Алексинац.

Драган Радојевић, председник Месне заједнице Мозгово, том приликом је рекао да изградња секундарне водоводне мреже за Мозговчане „значи спас“, којим се решава једно од најважнијих животних питања за тамошње становништво. Он је додао да је задовољан сарадњом са локалном самоуправом, као и да од исте у наредном периоду очекује ангажовање на побољшању путне инфраструктуре у овом насељу, која је, како је нагласио, у веома лошем стању.

Директор ЈП Дирекција за урбанизам и изградњу општине Алексинац Драгослав Живадиновић каже да се, до сада, 272 грађана пријавило за прикључење на нови водовод, као и да уплате рата за прикључак теку редовно. Цена прикључка на водоводну мрежу у Мозгову износи 86.000 динара по домаћинству, уз могућност плаћања у 24 месечне рате. Након завршетка радова на водоводној мрежи, сви грађани који су измирили своје финансијске обавезе, тј. исплатили целокупну цену прикључка, биће аутоматски прикључени на мрежу.

Радови на изградњи секундарне водоводне мреже у Мозгову обухватају изградњу два резервоара запремине по 100 м3, црпне станице која ће воду потискивати до резервоара, прокопавање и постављање потисне и повратне цеви, као и саме водоводне мреже у дужини од чак 17,5 км.

Укупна вредност радова износи 35 милиона динара, обезбеђених из буџета Општине, преко ЈП Дирекција за урбанизам и изградњу, која реализује ову инвестицију. Извођач радова је предузеће МПП Јединство Севојно, док је рок за завршетак радова пројектован за 21. јануар следеће године, али ће он свакако зависити од временских прилика у наредном периоду.

Занимљиво, за потребе радова у Мозгову извођач је допремио и једну од машина која се у Србији ретко виђа - „Тренчер“ тежине 45 тона, ровокопач велике учинковитости, који је на повољном терену у стању да ископа чак и до 5 км цевовода дневно.


# председник општине Драгослав Живадиновић вода Дирекција Мозгово Ненад Станковић водовод Светомир Ранђеловић Драган Радојевић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима