Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

ЕПС проверава прикључења на територији општине Алексинац, мештани Лужана "заробили" контролоре

rss

27.02.2016.

Група мештана села Лужане скоро сат и по држала је "заробљене" контролоре нишке Електродиструбуције који су дошли у ово алексиначко село због контроле крађе струје.
Међу грађанима расте незадовољство, због метода којима се служе радници ЕПС-а.

Екипа ЕПС-а, формација - у стрелце

Радници нишког ЕПС-а већ неколико дана контролишу прикључке становника села у општини Алексинац. Стање је крајње ризично, на ивици сукоба. По извештају људи са терена, радници нишког ЕПС-а су крајње бахати у односу према грађанима:

"Доживели сно прави сок. Упали су у кућу, као да претришу криминалце. Бахати су и нељубазни. Контролисали су бројило. Искључили ми струју, јер ми наводно пломба није исправна. Испоставило се са нисмо крали струју, него је пломба старијег датума. Много сам незадовољан, нико ме овако није понизио као ови радници ЕПСа из Ниша." истице Никола Тасић, наш редовни читалац.

И други читаоци су незадовољни:

"Радници нишког ЕПС-а су нам упали пред зору у кућу. Њих је било 15, дошли су аутобусом. Понашају се као жандармерија. Упали су у кућу без налога за претрес, без полиције и онако бахати се хвалили како им нико ништа не може.
После сам у разговору сазнао имена неких од њих и нашао их на нету где се хвале како имају налог да 30 препада дневно ураде, и користе речник "убисмо их брате", итд...", каже Костадин Нешић.

Група мештана села Лужане скоро сат и по држала је "заробљене" контролоре нишке Електродиструбуције који су дошли у ово алексиначко село због контроле крађе струје.

Контролоре је линча спасила полиција која ће против једног мештанина поднети кривичну пријаву због напад на службено лице у вршењу дужности.

Руководилац сектора за управљање у ЕД Ниш, Драгослав Павловић, каже да је до инцидента дошло, након што су контролори покушали да искључе струју једном мештану код кога је утврђено да је крао струју.

- По новом систему рада упућујемо мини бусом групу од 15 контролора у неко место који током целог дана врше кронтроле крађе струје. У 12.35 сати они су дошли у Лужане и кренули на радне задатке. Код једног мештанина је на тавану откривена рачва којом је струја преусмеравана мимо струјомера, што је очигледан случај крађе струје. Када су по закону покушали да му је искључе, окупила већа група мештана која је им то није дозволила. Дошло је до вербалног сукоба, а једног од радника су ухватили за лице. Та група насилника је почела да љуља аутобус покушавајући да га окрене, али је онда дошла полиција и ситуација се смирила. На лицу места је био и директор ЕД Дарко Булатовић - каже Павловић.

Он каже да је створена права атмосфера линча јер су поједини мештани у рукама имали мотке и импровизоване палице, али на срећу није било физичких насртаја тако да нико није ни повређен. Булатовић је дошао да се лично увери шта се дешава јер је инцидент трајао више од сат времена, али ни он није нападнут.

Полиција ће процесуирати оне који су насрнули на контролоре, а ЕД Ниш ће покренути своје процедуре за санкционисање крађе струје против починлаца

- Најоштрије осуђујемо овакво насиље над нашим радницима који само раде свој посао на спречавању крађе струје. Полиција ће процесуирати оне који су насрнули на контролоре а ЕД Ниш ће покренути своје процедуре за санкционисање крађе струје против починлаца - каже Павловић.

У нишкој полицији потврђено је само да је један мештанин негодовао када су два радника ЕПС-а поступала по налогу за исључење струје због крађе, па је дошло до вербалног сукоба. Он није дозволио искључење струје, па је позвана полиција која је поднела кривичну пријаву против њега, због напада на службено лице у вршењу службене дужности.

Извор: Душан Остојић, Блиц, Јужна Србија Инфо


# Душан Остојић насиље струја ЕПС Јужна Србија Лужане Електродистрибуција Дарко Булатовић
@zubarcina @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима