Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Комуналне услуге у вишемилионском минусу

rss

20.10.2010. Извор: aleksinacnews.com

Након што су на 27. седници, одржаној у понедељак, 11.октобра, чланови Општинског већа, разматрали извештај о пословању Јавног комуналног предузећа "Комуналне услуге", одлучили су да препоруче том предузећу гашење делатности паркинг сервиса.

Комуналне услуге у вишемилионском минусу

Јавно комунално предузеће „Комунале услуге“ забележило је губитак у првом полугођу ове године од преко 3,6 милона динара. И поред милионског губитка, грађане може да радује чињеница коју је, на 26.седници Општинског већа, изнео директор предузећа-губиташа, Миодраг Цветановић, да је, по његовог искуству, Алексинац један од чистијих градова у Србији.

Негативан резултат забележен је у свим делатностима, осим код пијачних услуга. Поред предлога да "Комуналне услуге" угасе делатност паркинг сервиса, предложено је предузимање и других мера, како би се побољшао пословни резултат до краја године.

Алексиначки општински челници су оваквом одлуком себе поново кандидовали за јединствен пример међу колегама из других општина у Србији. Познато је да је делатност паркинг сервиса једна од најпрофитабилнијих у свим градовима. Општинске и градске касе се захваљујући наплати паркинг простора и казни додатно пуне, а у многим градовима оне су биле најрентабилнији начин отварања нових радних места. Све то тврдила је и алексиначка актуелна власт пре неколико година, када је иницирала наплату паркирања, да би сада јавно признала да је овај уносни посао, у Алексинцу доживео материјални фијаско.

Шта је разлог неисплативости ове делатности у Алексинцу и да ли је све што је презентовано од економских показатеља у извештају тачно?

Уколико су показатељи тачни, онда је крајње време да руководство фирме призна неспособност, јер није било у стању да добро организује наплату паркинг места.

Међутим, по још увек непотврђеним информацијама, постоје други разлози за немарност при организацији наплате. А они ће бити очигледни када "Комуналне услуге" угасе ову делатност, а Општина право на наплату паркинг места уступи некој приватној фирми, којој ће се то сигурно исплатити.


# општина Комуналне услуге ЈП Комуналне услуге ЈП
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима