Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Зеленаш рудару саветовао да узме кредит за рефинансирање

rss

12.09.2014. Танјуг, Блиц

Нишка полиција ухапсила је Д.Ж. (39) из околине Алексинца, због сумње да је извршио зеленаштво и изнуду, док се за његовим саучесником Д.Ђ. (23) из Алексинца трага због истог кривичног дела али и поседовања оружја.

Зеленаш рудару саветовао да узме кредит за рефинансирање

Особа за којом полиција трага сумњичи се да је извршио кривична дела зеланаштво и изнуда, као и кривично дело недозвољене производње, ношења, држања и промета оружја и експлозивних материја, наводе из полиције.

Сумња се да је Д. Ж. од децембра месеца 2011. године до 11.септембра ове године, на име позајмице од 800 евра, захтевао од једног рудара и његове бивше жене да му плаћају несразмерну камату од 20 посто па је тако је нелегално инкасирао 200.000 динара. Да изнуђивачи у нишком крају постају све „предузимљивији“ сведочи и податак да је именовани зеленаш својим жртвама саветовао да узму кредит за рефинансирање код банке како би се раздужили са њим!?

 

-Почетком 2013.године већ је дужнику, који је ради плаћања камата почео да продаје технику и намештај из куће, узео и ТВ са сателистком антеном. Натерао га је да му потпише овлашћење ма му је једно време дизао директно паре са текућег рачуна, остављајући му тек 8.000 динара колико да преживи, каже наш саговорник. Зеленашу није било довољно што је на суду добио да му оштећени плаћа по 150 евра на име дуга него га је додатно оптеретио каматом.

-Осумњичени Д.Ж. је тражио од жертве да му је на име неког дуга од 300 евра плати камату у износу од 2.650 евра. Човек ради као рудар ван Ниша није смео да долази кући пуних шест месеци јер му је запрећено да неће добро да прође и да пази јер има децу. Онда је Д.Ж. са Д.Ђ. почео да тражи новац од његове бивше жене, са којом живи у истом стану, шаљући још упоозоравајуће поруке преко „Фејсбука“.  Она је узела два чека у банци и дала му их, али зеленаша то није задовољило јер је могао да уновчи свега 10.000 динара па их је посаветовао да узму кредит за рефинансирање како би се „раздужили са њим“, каже наш саговорник.
 

Сумња се да је Д.Ж. породици упућивао озбиљне претње и да је све то радио заједно са Д.Ђ. у чијој је кући пронађена ловачка пушка, 358 грама експлозива, 10 електричних детонаторских каписли и две патроне калибра 16 милиметара, наводе из полиције.

Осумњиченом Д.Ж. је одређена мера задржавања до 48 сати, напомињу из полиције.

 


# полиција зеленашење
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима