Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

За убиство старице двадесет година робије

rss

04.03.2021. Курир

Синиша Бранковић (51) из села Раденковац, између Сокобање и Алексинца, осуђен је данас на 20 година робије јер је 7. маја прошле године убио своју комшиницу Винку Стојановић(69) код које је надничио и која му је помагала. Он је признао раније злочин, а суђено му је због кривичног дела тешко убиство.

ИЗВОР: КУРИР/СУЗАНА БОЖИНОВИЋ

- Он је те вечери дошао код Винке пошто су претходно по дану садили пасуљ. Причали су нормално док се нису подсетили случаја из 2018. године када га је наводно Винка пријавила за неку крађу дрва из шуме. Дошло је до свађе и до тешких речи и псовки с обе стране. Тада је он узео нож и убо је девет пута у врат и главу, ударао је чашом - речено је раније на суду.

Према оптужници, он јој је увртао и врат, мада је на једном рочишту он негирао да је то радио.

Њен леш је ујутру нашао комшија јер му је било чудно што Винкине животиње запомажу за храном и водом.

Према оптужници, нож којим је почињено убниство дуг је 12,5 сантиметара, сем врата, нађене су јој посекотине и по целом телу. Након што су га оставила деца због алкохола, Синиша није имао приходе па су му Винка и њен син Бобан помагали.

Бобан Стојановић, син убијене Винке раније је изјавио да му је жао што се све то догодило, да му је Синиша био као брат, али и да тражи 20 година затвора за убису своје мајке што му се данас испунило.

(Курир.рс/Новости)


# убиство суђење
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима