Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Украден бицикл из дворишта професора Марковића у Житковцу

rss

29.08.2017. Божа Несврћанин

Ово је обраћање поштеном крадљивцу који оправдано у овој економској кризи обезбеђује позајмљивањем разних ствари, средства за битисање, ради одржавања огољеног живота.

Професор Марковић на избегличкој бицикли

Догађај се одиграо у ноћи 22. на 23. августа ове године када је незнанац ушао у двориште породичне куће књижевника Марковића и присвојио бицикл, јер највероватније нема пара за јавни превоз.

Бицикл је препознатљив по фотографији, коју је снимио Саша Лојчин из Београда.

Иначе, бицикл је оставио избеглица Матео, из околине Книна, који је овом бициклом избегао прешавши више од 700 километара, која му је спасила главу 1995. године у погрому Срба из Војне крајне.

Моли се цењени проналазач да врати бицикл или је остави у центру Житковца, испред ОШ Житковац, где цењени професор ради, а бицикла му служи за рекреацију из здравствених разлога, по препоруци др Крстева.

Уверава се поштени позајмљивач да неће сносити никакве последице, његова хуманост према књижевности као уметности ће бити потврђена пред људима, правдом и Богом, а биће награђен последњом књигом прича књижевника Марковића "Сликали смо се на прагу куће"!

П.С Професор Марковић је књижевник и до сада је објавио десет књига.


# Драгиша Марковић Житковац крађа бицикл
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима