Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ухапшени шверцери дроге из Алексинца

rss

26.07.2011.

У заједничкој акцији Тужилаштва за организовани криминал, припадника Безбедно-информативне агенције и шведске полиције ухапшено је осам особа осумњичених за шверц најмање 26 килограма кокаина.

Кријумчарили кокаин у Шведску

У саопштењу српског Тужилаштва за организовани криминал наведено је да је у Србији ухапшен Никола Миловановић из Јагодине, као и да је у Шведској приведено седам особа, међу њима и Саша Милошевић и Филип Стефановић из Алексинца. За једним осумњиченим је расписана Интерполова потерница.

Никола Миловановић из Јагодине ухапшен је у понедељак због сумње да је припадник међународне криминалне групе која се бавила препродајом кокаина. У синхронизованој акцији, коју су спровели Тужилаштво за организовани криминал и припадници Безбедносно информативне агенције са колегама из Шведске, у Шведској је ухапшено још седам особа,

Према саопштењу Тужилаштва, они се сумњиче да су током прошле и ове године кријумчарили кокаин из лука у Холандији и Белгији у Шведску која је била одредиште. Кријумчарење је планирано и организовано на територији Србије тако што је, по налогу организатора, кокаин допреман у Гетеборг у који су упућивани наши држављани како би извршили прихват дроге.

Ова група се терети да је прошле и ове године из холандских и белгијских лука у Шведску кријумчарила кокаин, који је затим дистрибуиран локалним дилерима.

Приликом хапшења код окривљених у Шведској је пронађено и заплењено шест килограма кокаина.



#
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима