Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ухапшена мајка чија су се деца јуче удавила у реци!

rss

24.04.2014. Телеграф

Биљана Миленковић, мајка деце која су се утопила у реци Турији, сумњичи се да је небригом изазвала смрт своје деце. Одређен јој је притвор до 48 сати

Ухапшена мајка чија су се деца јуче удавила у реци!

Биљани Миленковић из села Банковац у околини Алексинца одређено је полицијско задржавање од 48 сати због сумње да је извршила тешко дело против опште сигурности.

Она се сумњичи да је небригом изазвала смрт своје двоје деце чија су тела пронађена у реци Турији.

Биљана је пријавила да је Маша упала у воду док је бацала каменчиће, а да је она пала у реку са сином Мартином у рукама док је покушала да јој помогне. Тврдила је и да није могла да помогне деци, те да се и она сама удавила.

Трогодишња Маша пронађена је око 13.20 часова испод трулог дебла, петстотинак метара од места где је пала у реку, а њен брат два сата касније и километар даље.

Претрагу реке са тугом су пратили бројни мештани села Банковац, који су спречавали несрећне родитеље да приђу лешевима своје деце. Мартинов и мајин отац Горан, скрхан от туге казао је да му је једина утеха то што ће можи да сахрани децу.

- Њих нема, па нема бар да знам где им је гроб – вајкао се очајни човек. Мајка Биљана наглас је оплакивала страдале малишане:
- Пилићи моји златни, кога ће мајка сад да загрли. Пустите ме да их бар још једном видим – говорила је покушавајући да се отме комшијама који су је убеђивали да не прилази телима деце.

Малишани су пронађена захваљујући упорности екипа Горске службе спашавања и Жандармерије које су два пута претражиле Турију све до ушћа у Јужну Мораву.

- Осам спасилаца је јутрос се прикључило се екипама Сектора за ванредне ситуације и Жандармерије. Рониоци су кренули од места нестанка деце низ реку, а колега Владимир Милутиновић са псом је претраживао обалу. Прво дете је пронашао наш ронилац Марко Миладиновић.

Били смо одлучни у намери да останемо овде све док не пронађемо и настрадалог дечака – рекао је Бојан Драгутиновић, вођа екипе Горске службе спашавања.

Тела малишана пребачена су на Инстут за судску медицину. Биљана Миленковић биће саслушана сутра.

 


# Банковац Турија поплава дављење Биљана Миленковић Марко Миладиновић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима