Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ухапшен преварант из Радевца

rss

24.12.2011. Извор: Танјуг

Полиција у Врњачкој Бањи поднела је кривичне пријаве против Томислава В. (57) из Врњачке Бање и Љубише Р. (56) из Радеваца код Алексинца због сумње да су неовлашћено реализовали менице "Славије" и себи и предузећу "Лув" прибавили корист од 2,3 милиона динара.

Ухапшен преварант из Радевца

У саопштењу краљевачке полиције наведено је да је против Славољуба Ј. (51) из Радеваца код Алексинца поднета је кривична пријава због сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја подстрекавањем и фалсификовање службене исправе подстрекавањем.

Сумња се да је Славољуб Ј. подстрекавао Томислава В, директора предузећа "Славија" из Врњачке Бање, и Љубишу Р, директора предузећа "Лив пром" из Врњачке Бање, да током јула ове године дају на реализацију већи број меница које је "Славија" дала "Лив прому" као гаранцију плаћања робе.

Сумња се да Љубиша Р. робу није испоручио, а да је менице реализовао неовлашћено и без правног основа, наводи се у саопштењу. Тако је рачун "Славије" блокиран за око пет милиона динара и са њега је на рачун "Лив прома" путем принудне наплате пребачено више од 2,3 милиона динара.

Том приликом су Томислав В. и Љубиша Р. фалсификовали документа о пословној сарадњи "Славије" и "Лив прома".

Истражни судија Вишег суда у Краљеву је Љубиши Р. и Славољубу Ј. одредио притвор у трајању до 30 дана.


# кривична пријава
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима