Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ухапшен педофил

rss

30.06.2009.

Ухапшен педофил


Припадници Полицијске управе у Нишу привели су Р. Р. (1944) из села Кормана код Алексинца због основане сумње да је извршио кривично дело недозвољених полних радњи над малолетном девојчицом старом 13 година, саопштено је јуче у ПУ Ниш.

На конференцији за новинаре, начелник одељења криминалистичке полиције Драган Брадић рекао је да је Р.Р. ухапшен 23. јуна због сумње да је у последњих месец дана девојчицу, која живи у истом селу, „намамљивао у кућу, а затим је пипкао по телу“.

Оштећену тринаестогодишњу девојчицу осумњичени је намамљивао у једну напуштену кућу где се сумња да је кривично дело извршено, рекли су у полицији. Осумњичени и оштећена нису у сродству, познају се, а осумњичени је имао обичај да јој купује бомбоне и жваке, навели су у полицији.

- Он јој је повремено куповао чоколаде и жваке - рекао је Брадић.

Истражни судија Општинског суда у Алексинцу је осумњиченом одредио најпре осмодневни притвор, а затим је донео одлуку о одређивању притвора у трајању од месец дана, рекли су у полицији.



Старац пипкао девојчицу

Радисав Р. (65) из алексиначког села Корман ухапшен је због сексуалног злостављања тринаестогодишње А. М. из истог села. Он се сумњичи да је више пута током последњих месец и по дана девојчицу одводио у своју стару кућу и пипкао је по телу, захтевајући од ње да исто ради њему. Блудник је откривен када га је на делу затекао један његов рођак, који је обавестио родбину девојчице и полицију.

Радисав Р. је са кривичном пријавом за недозвољене полне радње приведен истражном судији Општинског суда у Алексинцу, који му је одредио једномесечни притвор. Драгана М., мајка злостављаног детета, каже да није ни слутила шта се дешавало између ње и њиховог комшије Радисава.

- Ћерка ми се није никада пожалила да је Радисав дира. Понашала се уобичајено, тако да нисам могла ни да претпоставим шта јој се догађа. Тек када је ухапшен испричала ми је да јој је давао новац како би му радила то што је тражио од ње. Давао јој је некад 50, некад 100 динара да би му дозволила да је дира, а од ње је тражио да га милује по телу - каже мајка девојчице, и додаје да је права срећа да дете није силовано.

Слободан Маринковић, деда злостављане девојчице, каже да је страховао да ће се нешто лоше догодити унуци.

- Радисав станује у непосредној близини моје куће, али нисам ни слутио да унука, коју сам често виђао како увече пролази, иде код њега. Није ми било право што иде сама ноћу. Више пута сам јој говорио да се не шета по мраку јер јој се може свашта десити. Страховао сам да је неко не увуче у кола и не напаствује, а нисам ни сањао да ће да је нападне мој први комшија - каже Слободан, и додаје да му ништа није било сумњиво ни када је Радисав почео да га избегава.

- Раније смо добро стајали, комшије смо, он са синовима живи преко пута. Међутим, у последње време би се правио да ме не види. Нисам знао због чега се тако понаша јер се нисмо замерили. Ипак, ни на памет ми није пало да може да се иживљава над дететом. Мала је тек завршила седми разред, не зна ништа... Како је могао то да јој уради, велики је то грех - каже огорчени деда.

Радисављево оргијање је откривено када је један од његових рођака случајно ушао у кућу у којој је он био са А. М. и затекао их на делу.

- Његов рођак је дошао код мене дубоко потресен! Плакао је и говорио да мора нешто да ми каже. Када ми је испричао шта је видео, нисам могао да дођем себи - каже деда Слободан, и наставља:

- Он ми је казао да Радисава пријавим полицији, али сам ја био у дилеми. Нисам могао да верујем да човек у тим годинама може да насрне на моју унуку, мада сам чуо од комшија да Радисав хоће да дира девојчице. Рођак је онда отишао код моје бивше супруге и испричао јој што и мени. Заједно су отишли у полицију и пријавили Радисава, који је одмах ухапшен.

Како Пресс сазнаје у истрази, Радисав је искористио поверење девојчице коју је одраније познавао јер јој деда станује у његовом комшилуку.

- Он је дуже време мамио девојчицу поклонима. Давао јој је слаткише и новац да би задобио њено поверење, а онда је почео да тражи противуслуге. Додиривао ју је по телу, али је захтевао од ње да га дотиче по полном органу. Да нису затечени на делу, ко зна шта би се даље десило са дететом - каже наш извор.

Како сазнајемо, А. М. је, након што је случај откривен, отпутовала у Црну Гору са оцем који тамо ради. Радисаву Р. је истражни судија одредио једномесечни притвор.

Д. К. pressonline.rs, фото: pressonline.rs

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?id=70800&sectionId=39&view=story


# Корман
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима