Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Убица из Моравца вишеструки преступник

rss

17.03.2011.

Србобран Срећковић (57) из алексиначког села Моравац убијен је 16. марта око 2.45 часова у продавници “Херц” у склопу своје породичне куће када је на њега пуцао провалник којег је затекао у крађи. Срећковић је погођен једним хицем из пиштоља у слабине и био је свестан кад је стигла хитна помоћ, али је у току ноћи преминуо од последица рањавања. Ни­шка по­ли­ци­ја је са­оп­шти­ла да је хи­тац ис­па­ли­ла осо­ба ко­ја је, не­ко­ли­ко са­ти ка­сни­је, ухап­ше­на на под­руч­ју Кру­шев­ца, чи­је име ни­су же­ле­ли да об­ја­ве.

Убица из Моравца вишеструки преступник

При­пад­ни­ци кру­ше­вач­ке по­ли­ци­је су, као осум­њи­че­ног за ово кри­вич­но де­ло, ухап­си­ли Александра М. (21) из се­ла Те­ши­ца, а при­ве­де­ни је за­тим пре­дат по­ли­ци­ји у Ни­шу, ко­ја је над­ле­жна за овај слу­чај.

Осумњичени се 14. марта вра­тио са из­др­жа­ва­ња ка­зне у ни­шком Ка­зне­но-по­прав­ном до­му, а у пи­та­њу је осо­ба ко­ја је ви­ше­стру­ки по­врат­ник у вр­ше­њу про­вал­них кра­ђа. Након тога је био под надзором полиције зато што је претио да ће убити своју супругу и њену породицу.

Према полицијским сазнањима, Александар је украо пиштољ у Тешици којим је извршио убиство. Осумњичени је оптужен и за крађу аутомобила, која се десила непосредно после убиства.

Истражни судија Вишег суда у Нишу Александру је одредио притвор до 30 дана.

Пре­ма ре­чи­ма чла­но­ве по­ро­ди­це Срећ­ко­вић, Ср­бо­бран је око 2.30 ча­со­ва чуо сум­њи­ву луп­ња­ву у про­дав­ни­ци и си­шао да ви­ди о че­му се ра­ди. У стра­ху да се ра­ди о ло­по­ву, чо­век се на­о­ру­жао ло­па­том и спу­стио до ло­ка­ла, где је за­те­као про­вал­ни­ка у кра­ђи. Срећковић, иначе, није био власник продавнице и робе у њој, већ је локал у својој кући издавао у закуп, али је желео да заштити имовину свог кирајџије.

У том тре­нут­ку, пљач­каш је фи­зич­ки на­ср­нуо на Ср­бо­бра­на, а за­тим по­бе­гао у дво­ри­ште. У тр­ку, раз­бој­ник је из­ва­дио пи­штољ и ис­па­лио не­ко­ли­ко хи­та­ца на не­срећ­ног чо­ве­ка, по­го­див­ши вла­сни­ка ло­ка­ла, а за­тим на­ста­вио да бе­жи пре­ко пло­то­ва у су­сед­ни воћ­њак.

По­ро­ди­ца и ком­ши­је, ко­је је про­бу­ди­ла ви­ка и пуц­ња­ва, иза­шли су на­по­ље и за­те­кли те­шко ра­ње­ног Ср­бо­бра­на ко­ји је још др­жао ло­па­ту ру­ци, а по­том по­зва­ли ле­ка­ре.

- Чуо је ломњаву стакла и у пиџами истрчао испред куће. Пошла сам за њим, а када сам видела да младић у радњи држи пиштољ у рукама повикала сам: “Бежи, Србо, има пиштољ”. Склонила сам се у страну, али се он није уплашио, мислио је да је пиштољ плашљивац. Повикао је: “Шта радиш то? Излази одатле!” Онда се зачуо хитац, а Срба је пао поред ружа. Вероватно је провалник протурио руку кроз поломљено стакло и пуцао. Срба устаде и каже: “Није ме погодио”, а ја видим да му цури крв са бока. Метак му је ушао са једне стране изнад кука, а изашао са друге. Дођосмо до врата куће. Био је свестан до доласка Хитне помоћи. Одвезли су га у Алексинац, па у Ниш, али је преминуо. Куд је уопште излазио из куће!? - прича и пита истовремено супруга Виолета (58).

Власник “Херца” Зоран Пешић, који од краја децембра прошле године изнајмљује локал за продавницу у кући Срећковића, каже да је провалник крао - чоколадице и сокове.

- Поломио је предње стакло на вратима и ушао. Није крао робу која се обично краде да би се продала. Вероватно је био гладан јер се прича да је неколико дана у бекству од полиције која га тражи због провала. Стављао је у кесе чоколадице и сокове када је Срба наишао. Иако није била његова продавница, устао је када је чуо лупу. Био је добар човек, трагедија је ово што се десило - вели Пешић.

Срећковић је у селу био познат по надимку Братанац јер је многе сматрао за род, па тако се према њима односио и ословљавао их.



# Моравац аутомобил
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима