Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Тешка саобраћајна несрећа код Рутевца

rss

20.01.2013.

Две особе погинуле, а три су повређене у судару два аутомобила у Рутевцу.

У судару два путничка аутомобила који се вечерас догодио у Рутевцу код Алексинца погинуле су две особе, а три су повређене.

Живот су изгубили Д. С. (23) и К. С. (19), на лицу места.

У Ургентни центар у Нишу пребачени су А.Ђ. (20) из Прокупља, који је збринут на Клиници за ортопедију са повредама главе и преломом бутне кости и девојка са повредама грудног коша.

Девојке Д.П. (19) из Ниша и М.Н. (25) из Алексинца, смештене су на Клиници за неурохирургију

- До несреће је дошло када се возило “рено лагуна”, којим је управљала М. Н. (25) из Алексинца, директно сударило са “мерцедесом”, који је возио сада покојни Д. С. Смртно је страдала његова сапутница К. С. док су повређени и А. Ђ (20) из Прокупља и Д. П. (19) из Ниша, такође путници у “мерцедесу”, као и возач “реноа” М. Н. која је у животној опасности – прецизирала је полицијска портпаролка.

Она је додала да се узроци несреће тек утврђују, али да је засад извесно да се “рено лагуна” кретала изузетно великом брзином.

- Не можемо тачно да тврдимо шта је узрок удеса док не спроведемо комплетно вештачење. Оно што засад знамо је да се “рено лагуна” кретала из правца Рутевца ка Бобовишту, док је “мерцедес” долазио из супротног смера. Према траговима кочења, можемо да кажемо да се “рено лагуна” кретала веома брзо, те да је дошло до директног судара – каже саговорница Телеграфа.

Она додаје да је удар био толико јак да су оба возила потпуно смрскана, а ватрогасцима је било потребно сат времена да тела страдалих извуку из “мерцедеса”.

- На лицу места смо утврдили да је коловоз био сув, а према сведочењима оних који су први стигли на лице места, непосредно након несреће није било магле, која је касније захватила тај део пута. На том делу пута постоји блага кривина, па није искључено да је девојка која је управљала “реноом”, из засад непознатих разлога, изгубила контролу над возилом. Истражни судија дао је налог за обдукцију тела преминулих, као и за узимање крви возача “реноа” ради утврђивања евентуалне алкохолисаности – каже наш саговорник.

Како је саопштио директор нишке Ортопедске клинике Милорад Митковић, повређени А. Ђ. има вишеструке преломе костију.

- Пацијент је примљен са преломом леве бутне кости, због чега ће бити оперисан, такође има и прелом десног ручног зглоба, који је фиксиран, свестан је, стабилан и засад ван животне опасности – казао је Митковић.

Девојка Д. П. је након прегледа на Клиници за неурохиругију отпуштена на кућно лечење, док се лекари нишког Клиничког центра боре за живот возача “рено лагуне” М. Н.



# саобраћај аутомобил
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима