Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Радника електродистрибуције ударила струја у Рутевцу

rss

04.12.2015. Телеграф, Јужне вести, Алексинац.Нет

Стефан Миленковић (24) из Алексинца, радник “Секуритас сервиса” ангажован у ПД “Југоисток”, повређен је јутрос око десет сати приликом поправке уређаја на далеководу у селу Рутевац.

Радника електродистрибуције ударила струја у Рутевцу

Младић је доживео струјни удар и задобио опекотине по руци и нози због којих је збринут у алексиначком Здравственом центру.

Како је саопштила Слађана Манчић, пр “Југоистока” радник је лакше повређен.

Радећи на далеководу од 10.000 волти недалеко од Алексинца, једног радника нишког “Југоистока” ударила је струја. У овом предузећу тврде да има само повреде шаке.

– Електромонтер Миленковић је опечен приликом поправке растављача на далеководу. У питању је лакша повреда јер је радник на себи имао заштитну опрему која се спречила вече повређивање – рекла је Манчићева.

Она је објаснила да је током радова далековод био искључен али да је било потребно извесно време да се електрицитет “уземљи”, те да је због тога дошло до повређивања радника.

Горан Видић, директор Здравственог центра у Алексинцу потврдио је да је радник задобио лакше повреде.

– Он има улазну опекотину на руци и излазну на нози. Збринут је на одељењу хирургије и у стабилном је стању – рекао је Видић.

Ана Милутиновић, директор за људске ресурсе “Секуритас сервиса” изразила је жаљење због овог догађа.

– Важно је да радник није теже повређен.Директор наше регионалне јединице одмах је кренуо у алексиначку болницу да обиђе Миленковића. Од њега сам добила информацију да ће већ сутра бити отпуштен на кућно лечење. Као руководилац предузећа могу да кажем да је радник имао заштитну опрему, да је његов радни правни статус уредан, ми смо друштвено одговорна компанија, уредно исплаћујемо зараде као и порезе и доприносе. Против нас инспекција рада никада није поднела ни једну пријаву – рекла је Милутиновићева.

Начелница Инспекције рада одељења у Нишу Милица Китановић Љујић саопштила је да им је овај догађај пријављен те да ће они испитати све околности овог случаја и поступити у складу са законом.

Незгода на раду догодила се јутрос око 10 сати у алексиначком селу Рутевац. Шта је узроковало овај струјни удар засада је непознаница, а како кажу у “Југоистоку” то тек треба да се утврди.

- Радник С. М. је код нас ангажован преко предузећа “Securitas” и био је на интервенцији када се све то десило. Задобио је опекотине једне шаке, а веће повреде је спречила заштитна опрема коју је запослени носио - кажу у “Југоистоку”.

Према незваничним информацијама, С. М. је пребачен у нишки Клинички центар, а за сада из ове здравствене установе нисмо успели да добијемо информације о тренутном здравственом стању радника.


# струја Рутевац Електродистрибуција Горан Видић Стефан Миленковић Слађана Манчић Ана Милутиновић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима