Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Продужен притвор возачу "аутобуса смрти"

rss

02.03.2019. Блиц

Ванпретресно веће Основног суда у Нишу продужило је за још 30 дана притвор Милану Здравковићу (31) из села Нозрина код Алексинца, возачу “Ниш експресовог” аутобуса у којем је 21.децембра након судара са возом на пружном прелазу у Доњем Међурову страдало седам а повређено 29 путника.

Продужен притвор возачу "аутобуса смрти"

- Разлог продужења притвора је тај што још увек нису саслушани сви сведоци и оштећени из аутобуса које је предложило Основно јавно тужилаштво. Због тога је веће нашло да постоје особите околности које указују да би оптужени, ако би се нашао на слободи ометао кривични поступак утицањем на још не саслушане сведоке и оштећене - потрдио је за “Блиц” портпарол Основног суда у Нишу Владимир Ракоњац.

Решењем ванпретресног већа, притвор Здравковићу је продужен а најдуже до 29. марта.

Основно јавно тужилаштво је у оптужном предлогу затражило да се се продужи притвор Здравковићу, због опасности од бекства, али је решењем суда, њему продужен притвор због могућег утицаја на несаслушане сведоке.

Како је “Блиц” писао, оптужним предлогом Основног јавног тужилаштва у Нишу, Здравковићу се на терет ставља да је непридржавајући се саобраћајних прописа изазвао тешку несрећу на пружном прелазу и тако починио кривично дело тешко дело против безбедности јавног саобраћаја. Тужилаштво је за Здравковића затражило максималну затворску казну од осам година затвора које му се може изрећи за ово кривично дело.

Здравковић се тог јутра око 7.30 часова аутобусом у се кретао у смеру од Доњег Међурова ка Нишу, на редовној аутобуској линији Ново село – Ниш, превозећи ђаке и запослене из околних села, али је по доласку испред пружног прелаза направио кобни пропуст јер није застао да види наилази ли воз.

Када се аутобус већ нашао на шинама а путници почели да вичу да наилази воз, већ је било касно. Масивна композоиција воза налетела је на аутобус и располутила га на два дела из којих су почели да испадају мртви и повређени путници.

Погинуло седам путника, 29 повређено

Како је „Блиц“ писао, у несрећи је погинуло седам особа а 29 су повређене теже или лакше. На лицу места погинули су Алекса Димитријевић (15) из Новог села и Богомир Лазић (75) и Данијела Станковић (48) из Чокота, док су у КЦ у Нишу у току операција, подлегли повредама Наташа Јанковић (42) и Маријана Коцић (16), обе из Чокота. Гајтана Стаменковић (78) из Доњег Међурова преминула је 29.децембра у интентивној нези а након ње, 2.јануара ове године и Властимир Ђорђевић (65) из истог села.


# Ниш експрес суд саобраћај саобраћајна незгода воз затвор Милан Здравковић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима