Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Пребацивала новац Центра за културу на сопствени рачун

rss

02.02.2015.

Због сумње да је злоупотребила службени положај и тако себи прибавила имовинску корист од више милиона динара, ухапшена Г. М, шефица рачуноводства у Центру за културу и уметност у Алексинцу.

Пребацивала новац Центра за културу на сопствени рачун

Сумња се да је Г. М. (42) од 24. октобра 2012. године до краја септембра прошле године, оштетила Центар за културу, Јавну библиотеку "Вук Караџић" и Завичајни музеј у Алексинцу за око 1,7 милиона динара, тако што је новац тих институција директно преносила на своје приватне текуће рачуне, преноси Танјуг.

Такође, Г. М. се терети да је подизала готовину благајничким чековима са текућих рачуна тих установа, а које није приказивала у  извештајима и на тај начин оштетила њихов буджет за нешто више од милион динара, истиче се у саопштењу полиције.

Сумња се да је Г. М. плаћала приватне рачуне директно са рачуна тих установа и тако их оштетила за око 144.000 динара, као и да је фалсификујући извештаје правдала утрошак буџетских средстава и на тај начин себи прибавила противправну имовинску корист од око 3,2 милиона динара.

Осумњиченој Г.М. је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће бити спроведена Вишем јавном тужилаштву у Нишу.

МУП ће поднети кривичне пријаве у редовном поступку против још две особе из Центра за културу и уметност у Алексинцу и Јавне библиотеке "Вук Караџић" у Алексинцу због сумње да су извршили кривично дело несавестан рад у служби, пише у саопштењу полиције.

 


# Центар за културу и уметност крађа Вук Караџић библиотека ревизија Завичајни музеј Вук Караџић
@cekulaleksinac @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима