Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Заштитник контролише Центар за социјални рад и МУП због случаја подвођења и продаје девојке у Алексинцу

rss

25.03.2022. Јужне вести

Након што је сазнао да се сумња да је брачни пар из Алексинца намамио, подводио и продао девојку из Ниша заштитник грађана Срђан Пашалић је самоиницијативно покренуо поступак контроле законитости и правилности рада Центра за социјални рад у Алексинцу и Смедеревској Паланци и Министарства унутрашњих послова.

Фото: архива

Пре два дана ухапшени су Алексинчани који се терете да су извршили кривично дело трговина људима, а заштитник грађана је по сазнању покренуо поступак контроле надлежних институција.

Из медија Заштитник грађана је сазнао да је брачни пар из Алексинца осумњичен да је заједно са двоје рођака намамио девојку из Ниша да им чува шесторо деце, да су је приморавали да се бави проституцијом и да су је после одређеног времена продали ради удаје у село код Смедеревске Паланке. Осумњиченима је одређен притвор, а шесторо деце је смештено у хранитељске породице - пише у саопштењу.

Тражи од Центра за социјални рад у Алексинцу да га у року од 15 дана извести да ли је породица осумњиченог брачног пара од раније на евиденцији тог центра, које активности су предузете у претходном периоду и које мере су предузете у циљу заштите права и најбољих интереса шесторо деце из ове породице.

Од Центра за социјални рад у Смедеревској Паланци Заштитник грађана тражи да га у истом року извести о активностима које су предузете ради пружања помоћи девојци за коју се сумња да је била жртва трговине људима, која је приморана да се уда у село близу Смедеревске Паланке - наводи се у саопштењу.

Такође, Министарство унутрашњих послова треба да обавести Заштитника грађана у року од 15 дана о предузетим активностима у том случају.

Извор


# полиција Центар за социјални рад хапшење проституција заштитник грађана подвођење
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима