Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Подигнута оптужница против Урошевића

rss

29.12.2014. Ало, Јужна Србија Инфо

Више јавно тужилаштво у Нишу подигло је оптужницу против Миће Урошевића (36) званог Мића Четник, због сумње да је хицима из пиштоља са умишљајем убио Александра Јоцића (29) из Алексинца и ранио његовог суграђанина Сашу Дудића (38).

Подигнута оптужница против Урошевића

За помагање у овом злочину оптужени су Далибор Живановић и Далибор Јоцев, а сумња се да постоје још двојица за сада непознатих саучесника. Урошевић се терети за кривично део тешко убиство, али и за незаконито поседовање оружја и налази се у бекству од критичне ноћи.

Крвави обрачун завађених алексиначких кланова одиграо се 21.јануара 2014.године око поноћи у Алексинцу на раскрсници улица Драгчета Миловановића и Омладинских Бригада.

Како се наводи у оптужници, повод за обрачун био је ранији сукоб између Урошевића и Јоцића. Те вечери, сат и по пре пуцњаве, њих двојица су се мимоишли колима код Градске болнице, када су Урошевић и Јоцев упутили псовке Јоцићу и Дудићу, који су се враћали са славе у Тешици. Урошевић их је, наводи се у оптужници, позвао да изађу да се „побију ко људи“, али је Јоцић наставио даље колима.

Сведок убиства убијен у тучи
Саша Дудић, убијен је у октобру 2014.године пошто га је, како се сумња, ножем у тучи убо Дарко Јанковић (36), звани Чикаго из Алексинца, иначе, кум окривљеног Урошевића.

Окривљени Урошевић је са свог мобилног потом позвао око поноћи Јоцића да дође како би „решили“ сукоб који имају, што овај није прихватио. Како су окривљени имали сазнање да ће Јоцић својим возилом „Мицубиши Ланцер“ проћи улицом Драгчета Миловановића, према наводима оптужнице, сачекали су га код броја 73, а када је ауто наишао, Урошевић је из даљине пуцао један хитац у правцу задње стране „мицубишија“ у којем су се налазили Јоцић, Дудић и на задњем седишту Горан Марјановић а потом још шест хитаца.

Јоцић је смртно рањен у тело издахнуо после десетак минута док је Дудић погођен у седални део, задобивши лаке повреде на граници са тешким.


# убиство Александар Јоцић Саша Дудић Мића Урошевић Четник криминал Дарко Јанковић оптужница Далибор Живановић Далибор Јоцев
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима