Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Под минама 290 локација

rss

08.11.2011.

Највише убојних средстава откривено је у Нишу, Дољевцу, Алексинцу и Мерошини, као и у кориту Јужне Мораве где их код изузетно ниског водостаја обично први примете риболовци

Под минама 290 локација

После случаја из заплањског села Равни До, када је испод сушаре за месо породице Здравковић експлодирала стара бомба велике разорне моћи, али се, пуком срећом, све завршило без људских жртава, из Центра за ванредне ситуације у Нишу позивају грађане на опрез и упозоравају их да када примете било какву сумњиву направу ништа не дирају, нити покушавају да је уклоне или помере, већ да то одмах пријаве полицији, ватрогасној служби или Оперативном центру на 985.

У Нишу и околини за последњих шест година откривена су 273 неексплодирана убојна средства, а у овој години 31. Било је ручних бомби, минобацачких граната, противтенковских мина, ручних ракетних бацача, топовских граната, авионских бомби и муниције.

Највише убојних средстава откривено је у Нишу, Дољевцу, Алексинцу и Мерошини, као и у кориту Јужне Мораве где их код изузетно ниског водостаја обично први примете риболовци. Има их и на крајње неочекиваним местима, потичу из Првог и Другог светског рата, или из времена НАТО агресије на Југославију 1999. године. Стручњаци опомињу да стара убојна средства могу још лакше да се активирају.


# НАТО
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима