Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Осуђен Aлексинчанин због трговине људима

rss

12.03.2021. Курир

Виши суд у Нишу осудио је П. А. (41) из околине Алексинца на годину дана затвора због трговине људима, јер је био део организоване групе која је сексуално експлоатисала тринаестогодишњу девојчицу.

Фото: архива

Он је ухапшен средином прошле године са још четворо људи, међу којима је и мајка малолетнице Бранка Ј. (48) за коју се сумња да је своје дете две године присиљавала на проституцију.

- Пресуда је донета на основу споразума о признању кривице коју је окривљени П.А склопио са Вишим јавним тужилаштвом, а затворску казну издржаваће у кућним условима без примене мере електронског надзора - саопштио је Борисав Радоњић портпарол Вишег јавног тужилаштва.

Против остало четворо окривљених за трговину људима је након спроведене истраге подигнута оптужница, обзиром на то да они нису признали дело које им се ставља на терет.

Из разлога заштите интереса малолетне жртве и природе кривичног дела, из Тужилаштва нису желели да прецизирају каква је улога сваког од актера била у принуди девојчице на проституцију. Међутим, како смо сазнали након хапшења, Бранка се терети да је две године присиљавала на пружање сексуалних односа за новац, а остали осумњичени да су јој били клијенти.

Бранка је "клијенте" налазила међу познаницима и доводила их у кућу, али је неретко дете муштеријама водила и у Ниш, а услуге је наплаћивала од 10 до 50 евра, или у замену за дрва за огрев и храну.

Клупко је почело да се одмотава када се девојчица оснажила да полицији пријави насиље које трпи годинама. Њена мајка Бранка на саслушању је негирала оптужбе које јој се стављају на терет, али је девојчица испричала до детаља шта је све преживела, а препознала је и идентификовала људе којима ју је мајка подводила.

Комшије мајке монструма кажу да су сви знали шта се дешава у трошној кућици на крају села.

- Она је код нас стигла пре годину дана из Ниша. Са собом је довела две ћерке. Причала је да јој је муж у затвору, да је сиротиња.... Убрзо је једна од девојчица нестала, она је казала да се удала у селу код Ниша. Ова друга мала је похађала пети разред, стално смо је виђали са неким мушкарцима. Мајка је говорила да су јој то рођаци, па је неки "теча" дете водио у Сокобању, неки "чича" је сачекивао из школе, а у кући су им константно били неки људи и млађи и старији. То је стизао такси за таксијем, нису били мештани али не знамо одакле су долазили - причају огорчени људи.

(Курир.рс/Новости)


# малолетници суђење проституција
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима