Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Од несталог Марка ни трага ни гласа

rss

07.03.2012. Миша РИСТОВИЋ, Новости

Марко Ристић (11) после пет дана интензивне потраге није пронађен. "Пречешљан" комплетан терен од села Краљева према Бованском језеру

Нестали дечак Марко Ристић

ДЕЧАК Марко Ристић (11), чији је мистериозни нестанак узнемирио целу Србију, ни после пет дана интензивне потраге није пронађен. Преко 200 жандарма, полицајаца из Ниша и Алексинца и мештана, и у среду је учествовало у великој потрази за дечаком, "чешљајући" тридесетак квадратних километара од села Краљево према Бованском језеру, које је још залеђено.

Како је било дојава да је малишан наводно виђан и у Нишу, у Полицијској управи су град поделили по секторима, у којима сви расположиви полицајци и инспектори покушавају да уђу у било који траг несталном дечаку.

Нажалост, ове потраге су и у среду биле без резултата, јер од Марка Ристића нема ни трага ни гласа.

- Марко има ментални поремећај, интелектуално је на нивоу детета од годину и по, и свакодневно мора да пије лекове - каже његов отац Слађан Ристић. - Ако прекине терапију, постаје агресиван.

А док Марков отац, родбина, грађани и припадници полиције који учествују у потрази, изражавају наду да ће дечак бити пронађен, у истрази о нестанку разматрају се све "варијанте" ове мистерије на југу Србије.

Тако се претпоставља да се дечак из Алексиначког Рудника преко брда пешке спустио до села Краљева. Ту је, како се нагађа, могао да уђе у неки аутобус и да отпутује до Ниша, где је потом наводно виђан у градском саобраћају. Могуће је и да се упутио у шуме у алексиначком атару и да се изгубио, али потрага до сада није успела да уочи било који детаљ који би указивао на Марково присуство у дивљој природи.

Један од најцрњих епилога би могао да буде да се Марко Ристић смрзао у шуми већ прве ноћи, између суботе и недеље или да је пропао у неки од окана Алексиначког рудника. Због тога су припадници жандармерије већ неколико пута претражили цео комплекс затвореног рудника.

- Све смо живо претражили око рударског насеља, али и овде по шумама према селу Краљево, али Марка нема па нема - вели нам дечакова тетка Невена Маринковић.

Разматра се и могућност да је малишан киднапован, односно да га је неко отео у селу Краљеву.


ТРГОВАЦ ДЕЦОМ

ДАН после нестанка Марка Ристића, полиција је у селу Суботинац, како сазнају "Новости", испитала једног од мештана који је наводно одраније био познат као "трговац децом". Међутим, констатовано је да нема "никавих сумњивих околности".


ИЗБЕГАВА ЉУДЕ

НЕИЗВЕСНО је да ли мали Марко, под условом да је изгубљен негде у шуми или да се шета по Нишу, може да издржи без терапије, хране и топлог смештаја. Према неким претпоставкама, нестали малишан из страха избегава људе, а отежавајућа околност је што због говорне мане не може евентуално ником да се разборито обрати за помоћ.



# саобраћај Краљево Марко Ристић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима