Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

На пиштољу којим је убијена породица Ђокић није нађен Џонићев ДНК

rss

31.10.2021. Блиц

На пиштољу марке “берета” Горана Џонића којим је 27. септембра убијено троје чланова породице Ђокић – Горан (57), Гордана (56) и Лидија (26), нису пронађени трагови његовог ДНК, ексклузивно сазнаје “Блиц”. Али, како сазнајемо, то је доказ који га још више терети него да је на оружју нађен његов биолошки траг.

Фото: архива

Пиштољ којим је почињен злочин пронађен је у породичној кући Џонићеве супруге Сузане у Алексинцу али, како сазнаје наш лист, тек након што је осумјичени за тешко убиство пристао полицији да каже где се налази оружје.

- Породична кућа супруге Џонића која се налази у Алексинцу претресена је у склопу истраге нестанка и убиства Ђокића, након хапшења његовог брата од тетке Џонића, али у њој ништа није нађено. Након што је у воћњаку Џонићевог сина Стефана који је у то време послом био ван села, пронађено 43.000 евра који су били закопани испод једне шљиве, притиснут доказима, јер је на парама и врећи нађен његов ДНК, у једном тренутку, Џонић је одлучио да полицији призна где се налази пиштољ којим су убијени Ђокићи. Он је објаснио да је пиштољ убацио у вентилациони отвор куће, и да се налази на месту до кога је немогуће регуларно прићи, па је извучен јаким магнетом. Међутим, ДНК анализа је показала да на пиштољу нема Џонићеве ДНК иако би, по његовој одбрани морала ту да буде - каже наш извор.

Наиме, када је пристао да каже где је пиштољ, Џонић је истовремено полицији испричао и причу да су га браћа К.М. и А.М. из Моравца који припадају криминалном миљеу и познати су под надимком “Јојке”, наводно приморала уценом да им помогне да заустави Ђокићев ауто кобне ноћи те да је један од Јојки убио породицу Ђокић из његове “берете” коју су затражили да понесе те вечери!?

- По Ђокићевим речима, Јојка који је убио Ђокиће му је након тога дао његов пиштољ натраг и рекао му да га врати “тамо одакле га је узео”, па је Џонић, по својој изјави,

Наводно тако и учинио и однео га у кућу у Алексинцу, где га је убацио у вентилациони отвор. Међутим, будући да Џонић тврди да су кобне вечери наводно сви имали рукавице осим њега на пиштољу је морао да остане Џонићев ДНК али његовог ДНК на оружју нема. То значи да је пиштољ је добро очишћен пре него што је убачен у вентилациони отвор односно да се Џонић врло пажљиво потрудио да са њега уклони све своје трагове, што је у супротности са његовом одбраном. Зашто је уклањао трагове са пиштоља ако није крив? - наводи наш извор.

Сумња се да је Џонић, у покушају да умањи своју одговорност у тешком злочину, рекао полицији где је пиштољ како би уз њега провукао и одбрану да су Ђокиће наводно убили браћа Јојке који су га приморали да помогне да заустави њихов ауто, а која за сада нема никакво утемељење у доказима.

Како је “Блиц” писао, Ђокићи су нестали у ноћи између 26. и 27. септембра када су из Моравца кренули ка стану у Алексинцу. Џонић је ухапшен 21. октобра и осумњичен за тешко убиство. Откривен је након што је један бравар из Моравца полицији пријавио да му је тражио пре око месец месец до и по дана да му направи металну цев за коју је рекао да је део за пољопривредну машину, а за коју се испоставило да је пригушивач пиштоља. Након што су упоредили димензије “дела” које је Џонић дао мајстору полиција је утврдила да се поклапају са калибром пиштоља за који се у том тренутку сумњало да су убијени Ђокићи и да је у питању пригушивач. Након хапшења Џонића у воћњаку његовог сина Стефана полиција је пронашла око 43.000 евра које су отете Ђокићу. Претпоставка је да их је Џонић ту закопао јер је само његов ДНК нађен на парама и врећи. Полиција је 22.октобра ухапсила браћу А.М. и К.М., познате под надимком Јојке, које је Џонић именовао као саучеснике. Он је испричао да су га браћа, која су раније били познати у том крају као део криминалног миљеа, наводно уценила и присилила да им помогне да зауставе ауто Ђокића и да је један од њих наводно убио Горана, Гордану и Лидију. Браћа су на почетку истраге била на полиграфу и ништа их није повезивало са злочином. Пошто су у међувремену отишли у иностранство где живе, на позив полиције вратили су се у Србију када су ухапшени. Осим Џонићеве оптужбе, према доступним информацијама ништа их не повезује са злочином, али полиција и даље проверава све чињенице. Следећег дана, 23. октобра ухапшена су и двојица Џонићевих синова Стефан који ради у Војсци Србије и Милан који је ватрогасац, због сумње да су саучесници у злочину. Џонић је након хапшења довео и своје синове у везу са убиством када је на питање да ли способни да почине убиство без проблема одговорио “можда и јесу”. Касније је променио исказ и рекао да синови немају везе те да иза злочина стоје наводно браћа Јојке. Оба Џонићева сина имају алиби за ноћ убиства јер је један, који је војник, био на послу у Копненој зони безбедности а други на радном месту ватрогасца, али су ухапшени да би се проверило да ли имају икакве везе са злочином. И њима је као и Џонићу и Јојкама одређен је притвор до 30 дана.

Извор


# Моравац полиција убиство породица Ђокић Горан Џонић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима