Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Медији: Социјалиста узгајао марихуану у својој кући!

rss

20.06.2014. РТС, Ало

У Нишу и Алексинцу полиција је у последње време пронашла велику количину дроге. Марихуана је сађена чак и на ободу шума или на парцелама које су окружене уобичајним ратарским културама.

У кући Бобана Лазића пронађено 178 засада

Јучерашњом акцијом Криминалистичке полиције, Специјалне антитерористичке јединице и полицијских управа у Нишу и Јагодини, а у сарадњи с Тужилаштвом за организовани криминал, пресечен је још један ланац производње и продаје дроге.

Ухапшене су четири особе, а у селу Гредетин код Алексинца пронађене су две лабораторије за производњу сканка. Упућени тврде да је све више оних који у трци за брзом и великом зарадом почињу да производе марихуану.

Припадници криминалистичке полиције, у сарадњи са припадницима Специјалне антитерористичке јединице и полиције у Нишу и Јагодини ухапсили су Милана Будимира (33), Невена Маринковића (32), Бранислава Михајловића (26) и Бобана Лазића (39), због сумње да су производили марихуану.

У породичној сеоској кући пронађено је више од 400 биљака у фази сазревања, високих више од два метра. Полиција и даље обезбеђује двориште једног од ухапшених, чије комшије тврде да ништа нису знале.

"Ко то сме да прича по селу нешто ако зна, а ми и не знамо ништа", кажу мештани села Гредетин. Неки додају и да се прича да се гаји марихуана, али да не знају да ли је то истина.

Лабораторија у Гредетину је тринаеста која је откривена за кратко време. Од десет пронађених, од децембра, највише их је било у околини Алексинца, с опремом вредном и до 40.000 евра.

"Људи који реше да се баве тим незаконитим послом уложе део права у опремање тих лабораторија, јер им се то врло брзо исплати", каже начелник ПУ Ниш Срђан Грекуловић.

Да је реч о уносном послу, потврђује и цена суве марихуане на тржишту - килограм вреди две и по хиљаде евра. Власници лабораторија најчешће су корисници или дилери.

Прошле године полиција је у оклини Гаџиног Хана и Алексинца пронашла засаде марихуане и на отвореном. Углавном се радило о парцелама које су узете у закуп.

Марихуана је сађена на ободу шума или на парцелама које су окружене уобичајним ратарским културама.

Општина Алексинац формирала је комисију која се бави проблемом наркоманије, јер подаци забрињавају. Иако у једном тамошњем селу чак осамдесеторо мештана користи дрогу, у болници ради само један психијатар.

Члан комисије за сузбијање наркоманије у Алексинцу Драган Вукадиновић истиче да је проблем и што је све више младих користи.

"Супстанца о којој говоримо је врло присутна, други проблем је што се шири ка млађој популацији, а ту је и чињеница да је врло доступна конзументима", објашњава Вукадиновић.

На балканском путу дроге ка Западу, Ниш и Алексинац су раскрснице. Са Космета стиже тзв. "албанка", коју последњих месеци, због беспарице, замењује домаћа производња из лабораторије или засада подигнутих дуж река.

Милан Будимир члан је вождовачког одбора СПС-а и некадашњи потпарол бившег министра енергетике и рударства Петра Шкундрића!

Како „Ало!“ сазнаје, полиција је у Будимировом стану у Далматинској улици у Београду пронашла 80 стабљика „сканка“, док је у кући Бобана Лазића у Гредетину нађено је 178 биљака марихуане, једна вагица и мања количина суве марихуане.

Будимир је одборник СПС-а на Вождовцу

- У кући је нађен и један пиштољ са избрушеним серијским бројем за које осумњичени није имао дозволу за поседовање. У породичној кући пронађене су и три ловачке пушке и један пиштољ које је легално поседовао - каже за Ало извор близак истрази.

Како наводи МУП, сви осумњичени биће, уз кривичну пријаву, приведени у Тужилаштво за организовани криминал.


# марихуана Гредетин Милан Будимир Бобан Лазић Драган Вукадиновић Срђан Грекуловић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима