Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Малолетник се каје због крађе очевог аута и несреће

rss

03.12.2012.

Душан П., који је изазвао саобраћајну несрећу управљајући возилом без дозволе, пуштен је да се брани са слободе након саслушања код истражног судије Вишег суда у Нишу

Сестра још не зна да јој је брат погинуо код Алексинца

Малолетник се каје због крађе очевог аута и несреће

Нишка полиција је ухапсила и са кривичном пријавом за тешко дело против безбедности јавног саобраћаја привела истражном судији Вишег суда у Нишу седамнаестогодишњег Душана П. из алексиначког села Радевац који је изазвао саобраћајну несрећу у којој је једна особа погинула, а четири повређене.

Након саслушања, истражни судија Вишег суда пустио је младића да се брани са слободе. На саслушању Душан је истакао да се много каје што је без очевог знања узео његова кола којима је управљао без дозволе, што је живота коштало његовог најбољег друга петнаестогодишњег Стефана С.

Несрећа се догодила на улазу у селу Градетин када је “фиат пунто”, који је возио Душан, слетео с пута и ударио у тополу. Од задобијених повреда Стефан је преминуо непосредно након несреће, док су повређени Стрефанова сестра Сандра, Тамара М., Милош Р. и Катарина М., сви стари седамнаест година.

- За сада нема сумњи да је младић возио под утицајем алкохола јер је урађено алко-тестирање и резултат је био негативан. Међутим, ипак му је узета крв на анализу и упућена на Институт за судску медицину како бисмо добили дефинитивну потврду прелиминарних налаза – кажу наши саговорници из Вишег суда.

На основу свега утврђеног сумња се да је узрок несреће брза вожња, а којом брзином се тачно возило кретало, откриће вештачење.

- Он је из добре породице, примерног је владања, одличан је ученик, никада са њим није било никаквих проблема. Ипак, узео је очев ауто без његовог знања да би друштво одвео на журку и дошло је до трагедије. С обзиром на то да се ради о малолетнику, те да није било никаквих отежавајућих околности, након саслушања је пуштен да се брани са слободе – кажу у Вишем суду.

Сви повређени у овој саобраћајној несрећи успешно се опорављају. Најозбиљније повреде имају Сандра С. и Тамара М. које су збринуте на Дечјој хируршкој клиници у Нишу, али како сазнајемо у овој здравственој установи, врло брзо ће отићи кући.

- Сандра је задобила прелом обе руке, костију главе и повреде зуба, док је Тамара лакше повређена. Њихово стање је стабилизовано тако да ће бити отпуштене на кућно лечење – саопштила је Анђелка Славковић, директор Дечје хируршке клинике.

Сестра још не зна да јој је брат погинуо код Алексинца

Ћерка још не зна да је Стефан страдао и не смемо да јој кажемо, каже мајка седамнаестогодишњег дечака који је погинуо у удесу у селу Градетина код Алексинца.

"Стефан је са сестром С. С. и друговима кренуо на журку. А онда су нам јавили да је погинуо. Био је добар момак, ишао је у прву годину Средње машинске школе у Крушевцу ", каже мајка Јасмина.

"Истрчао сам из куће и видео децу како излазе из аутомобила. Један од њих је дозивао Стефана. Пришао сам том младићу и извукао га из “пунта”.

Био је жив, а један од возача који се зауставио да помогне превезао га је до болнице. Али било је касно", прича Јовановић.

Мајка Јасмина каже да је сазнала да је Стефан преминуо у санитету док су путовали ка Алексинцу.

"Испричали су ми да је отворио очи, да је желео нешто да каже, али да је умро. Ћерка још не зна да је Стефан страдао и не смемо да јој кажемо", прича мајка погинулог дечака.

Двоје повређених малолетника је смештено на нишкој клиници, а двоје је у Алексинцу. Никоме од њих није угрожен живот.

Трагично страдали Стефан биће сахрањен сутра на гробљу у селу Радевац.

 


# саобраћај аутомобил школе
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима