Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Мађарска депортује двојицу Алексинчана осумњичених за убиство у Братислави

rss

16.12.2019. Блиц

Мађарска полиција испоручила је осумњичене Славка Ђ. (21) и Јована М. (26), обојицу из Алексинца, по потерници коју је расписала Словачка за убиство српског држављанина Николе Косанића (22) из Сопота у Братислави.

Никола Косанић - Фото Фејсбук

Подсетимо, Никола Косанић преминуо је 8. децембра око 5 сати ујутру, убрзо након батина које је, како се сумња, добио од двојице младића из Алексинца.

Они су након сазнања да је младић преминуо покушали да побегну, највероватније да се врате у Србију, али су ухапшени у Мађарској. Занимљиво је да су се ошишали до главе како би променили лични опис. Након хапшења, а с обзиром на то да је потерницу расписала Словачка, Мађарска је испоручила двојицу осумњичених за убиство.

На суду ће бити доказано да ли је Никола Косанић преминуо од ударца песницама или је незгодно, приликом ударца, пао и ударио главом у плочник, тј. биће утврђен тачан узрок смрти.

Вест да су двојица момака из Алексинца убила земљака у туђој земљи оставила је ширу јавност у шоку. Шок је био и за њихове породице, које су за медије изјавиле да су они отишли у Словачку како би играли фудбал.


# Алексинац Србија Мађарска Словачка
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима