Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Кулина: Васпитач штићеника претукао ланцем?

rss

14.12.2013. Телеграф, Новости

Радивоје Алексић (64) из Алексинца, оптужен је да је као васпитач Дома за смештај одраслих лица у Кулини ланцем претукао тридесетједногодишњег штићеника ове установе Братислава Цветковића

Кулина: Васпитач штићеника претукао ланцем?

Радивоје Алексић (64) из Алексинца, оптужен је да је као васпитач Дома за смештај одраслих лица у Кулини ланцем претукао тридесетједногодишњег штићеника ове установе Братислава Цветковића, јавља Телеграф.рс.

Несрећни младић задобио је тридесетак удараца по леђима, а мотив напада је по његовим наводима, Алексићева сумња да му је баш он украо цигарте. Братиславов отац Драгослав незадовољан је што ни скоро годину и по дана после инцидента овај случај није добио судски епилог, а кривац, ко год то био, заслужену казну.

- Братислав је пребијен у ноћи између 10. и 11. јуна прошле године. Мене су тада позвали из Дома и казали ми само да ми је син повређен, али не и ко га је напао. Међутим, Браца је одмах рекао да га је напао Раде док је спавао. Казао ми је: – Тата, плакао сам, а он ме је ударао и говорио: – Ћути,не смеш да вичеш. Када сам му погледао леђа, шокирао сам се. Тако нешто у животу видео нисам, изгледао је као да је избичеван. Леђа су му била сва у модрицама које су се повукле тек после месец дана – прича отац претученог младића.

Драгослав наглашава да сумња да је његовог сина истукао други штићеник, као што тврди васпитач.

- Знам да би Браца побегао или би се одбранио да га је напао неко од друге деце. То што је дозволио да задобије толике ударце, значи да није смео да се брани. Ко год да је то урадио треба да га је срамота, ја то ни најгорем непријатељу не бих то могао да учиним. Људима из Кулине свака част, одмах су ме обавестили и удаљили васпитача, али сам киван што се суђење још не завршава – каже огорчени отац.

Горан Петковић , диретор установе у Кулини објашњава да је Радивоје добио отказ због повреде радне дужности.

- Он је самим тим што није спречио повређивање штићеника учинио пропуст који налаже губитак посла, а на суду је да утврди ко је директно одговоран за напад на Братислава. Међутим, морам да истакнем да овај случај не треба да баци љагу на остале људе у Кулини који одговоно раде веома тежак посао – казао је Петковић.

Адвокат Владимир Јовчић, који заступа оптуженог Алексића, казао је да његов клијент не жели да коментарише судски поступак који је у току.

 


# Горан Петковић дом Кулина Радивоје АЛексић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима