Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Камионџија налетео на девојчицу, сломио јој лобању, па побегао

rss

15.05.2017.

Осмогодишња М. Ј. из Алексинца задобила је прелом лобање и потрес мозга у саобраћајној незгоди, када ју је ударило возило, надомак свог дома у Озренској улици у Алексинцу.

Фото: Телеграф

Мајка повређене девојчице Александра Јовановић није видела ништа јер је на тренутак окренула леђа ћеркици, што је имало кобне последице.

Возач је након незгоде побегао, а полиција је одмах започела потрагу за њим и успела да га идентификује.

Мајка повређене девојчице Александра Јовановић није видела ништа јер је на тренутак окренула леђа ћеркици, што је имало кобне последице.

– Улица у којој живимо је веома прометна, уска је и нема тротоара па је за пешаке веома ризична. Баш из тог разлога увек сачекам ћерку када се враћа из школе што сам урадила и у петак. Притрчала ми је и похвалила ми се да је добила петицу из српског.

Наставиле смо путем заједно, она је чаврљала, а када смо дошле до комшијског дворишта хтела је да убере ружу која је вирила из ограде. Рекла сам јој да ћу јој ја убрати цвет да се не би повредила због трња.

Фото: Телеграф

Док сам брала ружу била сам јој окренута леђима, то је трајало неколико секунди.. Следеће што сам видела било је моје дете на бетону без свести. Хитна помоћ је пребацила до Ниша, у болници је била свесна, разговарала је са лекарима, али је установљено да је тешко повређена.

– Веома сам забринута, једва чекам сутрашњи дан да одем до болнице да је посетим – кроз сузе прича очајна мајка.

Оно што мучи дететове родитеље је то што не знају како је дошло до незгоде.

– Очекујем да полиција утврди шта се са мојим дететом десило. Разумем да сваком може да се догоди да изазове саобраћајну незгоду али желим да знам зашто човек који је повредио моје дете није стао, да ли се уплашио, да ли је био пијан..

У сваком случају ово је опомена за надлежне да заштите пре свега децу која пролазе овом улицом. Ту је вртић, Педагошка школа, а вози се брзо, нема саобраћајних знакова, лежећих полицајаца нити било какве сигнализације која би заштитила пешаке – напомиње девојчицин отац Саша.

У нишком Клиничком центру нису хтели да износе детаље дететовог здравственог стања с обзиром на то да се ради у малолетном лицу већ су само потврдили да је оно тренутно стабилно.

Телеграф, Јужна Србија Инфо


# саобраћај саобраћајна незгода школе Јужна Србија хитна помоћ
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима