Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Пријавио жену на 300000 динара плате и преварио државу за боловање

rss

15.09.2018. Тома Тодоровић, Политика

У акцији алексиначке и нишке полиције у селу Банковац, недалеко од Алексинца, ухапшен је А. Ђ. (35), јер постоји, званично је саопштено, основана сумња да је извршио кривично дело злоупотребе положаја одговорног лица и тако оштетио буџет Републике Србије за више од 1,6 милиона динара.

Ухапшени имао непостојећу радњу за производњу дечјих играчака (Фото Пиксабеј)

Према досадашњим сазнањима, ухапшени и осумњичени А. Ђ. извршио је „превару над преварама”, а слободе је лишен у сарадњи с Вишим јавним тужилаштвом у Нишу пошто су поткривене његове малверзације.

А. Ђ. се терети, наводи се у саопштењу МУП-а, да је од августа 2015. до марта 2016. године у својству одговорног лица регистровао радњу за производњу дечјих играчака под називом „Цуци-Ду” са седиштем у селу Банковац, која никада није прорадила, нити је имала финансијски промет. И поред тога што радња није радила, А. Ђ. је фиктивно као радницу у њој пријавио своју супругу социјалном осигурању, одредивши јој месечну нето зараду од 300.000 динара. На основу тога његова супруга, која је одмах после пријаве Републичком фонду здравственог осигурања отворила боловање због привремене спречености за рад, јер је била у другом стању, примала је пуних осам месеци надокнаду за одржавање трудноће.

На основу тога супруга А. Ђ. наплатила је од социјалног осигурања новчану надокнаду у износу од 1.653.140 динара и за исту суму оштетила буџет Србије. Као стално запослена у радњи свог мужа и с месечном нето платом од 300.000 динара, од августа 2015. до краја марта 2016. године сваког месеца наплаћивала је трудничко боловање по 206.000 динара.

Тома Тодоровић, Политика


# буџет Банковац хапшење
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима