Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Грађани савладали несуђеног пљачкаша мењачнице "Смајл"

rss

04.09.2007. Т. Т. Политика

У правој драми у Нишу спречена је пљачка мењачнице, а јунаци целог догађаја су власник објекта и пролазници у великом Тржном центру „Зона 3”, у Булевару Зорана Ђинђића.

Све се збило за мање од једног минута, саопштила је Информативна служба Полицијске управе Ниш и срећом није било повређених и страдалих. Око 15.30 часова, саопштено је, Горан Миловановић (37), из Алексинца упао је са „фантомком” преко лица и пиштољем у рукама у мењачницу „Смајл”, на првом спрату тржног центра. Претећи да ће га убити наредио је власнику објекта да му да целокупан новац из касе и репетирао је пиштољ.

Власник мењачнице није се, међутим, збунио. Почео је да виче из свег гласа, а онда чучнуо иза пулта. Разбојник му је пришао, заобишавши шалтер и три пута га дршком од пиштоља ударио јако по глави. Иако повређен, власник мењачнице је ухватио нападача и пљачкаша за руку у којој је држао оружје и из пиштоља је том приликом испаљен један хитац.

Док су њих двојица наставили да се рвају према мењачници су кренула двојица радника обезбеђења у центру, али је Горан Миловановић успео да се отргне из наручја власника мењачнице и изађе из објекта држећи и даље пиштољ у рукама. Радници обезбеђења, али и власници осталих бутика, радњи и угоститељских радњи, као и бројни грађани – купци и пролазници, блокирали су пролаз разбојнику и приморали га да спусти оружје и савладали га. Брзо је стигла и полицијска патрола која је лишила слободе Миловановића. У пиштољу М-80, калибра 9 милиметара било је још шест метака.

Како је званично речено због основане сумње да је извршио кривично дело тешког разбојништва после хапшења Горану Миловановићу, из Алексинца, за којег се истиче да је познат органима гоњења по извршењу разних кривичних дела, одређен је једномесечни притвор и против њега је покренута судска истрага, која је у току.


# Ниш пљачка
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима