Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Џонић признао убиство породице Ђокић

rss

23.10.2021. Политика

Осумњичени је на саслушању описао вишемесечне припреме и сваки детаљ о ноћи када је убио троје људи. Мотив је користољубље и дуговања убице, који је од жртава узео огромну суму новца. Нађен пиштољ са пригушивачем.

Фото: архива

Горан Џонић (59) признао је на саслушању да је убио Горана, Гордану и Лидију Ђокић, сазнаје „Политика”. Изјавио је да је у дугом временском периоду припремао ликвидацију свог блиског рођака Горана Ђокића и да је током тих припрема обезбедио оружје – пиштољ са пригушивачем, који је после његовог признања јуче током дана нађен.

У шипражју, на неприступачном терену на левој обали Јужне Мораве у атару села Моравац, припремио је јаму за скривање посмртних остатака убијених. У њу је у ноћи између недеље 26. и понедељка 27. септембра, бацио тела жртава, пошто их је пре тога њиховим аутомобилом „фолксваген пасат” довезао. Затим је из пиштоља са по два хица у главу и груди, усмртио власника мењачнице Горана, његову супругу Гордану и ћерку Лидију. Полио их је потом бензином и запалио у јами, а онда их је прекрио лишћем, гранама и отпадом. Канту са бензином је неколико дана пре злочина такође припремио за свој крвави пир и спаљивање посмртних остатака.

Горан Џонић је „фолксваген пасат” одвезао на тачно 8,5 километара од места убиства код Моравца, у атар села Тешице, одакле се кући вратио својим скутером. Не зна се да ли је овај црно-жути скутер коришћен пре и у време отмице, односно када је Џонић пресрео Горана Ђокића, киднаповао њега, супругу и кћерку и одвезао на место убиства, или је мотоцикл већ био остављен близу локације на коју је Џонић довезао „пасат” после злочина где га је запалио.

„Политика” такође сазнаје да је у дворишту своје породичне куће убица Горан Џонић закопао новац опљачкан од брата од тетке у ноћи убиства. Велика сума девиза нађена је и однета на лабораторијску обраду. Није још саопштен тачан износ. Прича се, пошто је дефинитивно мотив злочина било користољубље, да је Џонић био у огромним дуговима, као и да је непосредно после злочина једном од поверилаца у селу, вратио између 40.000 и 50.000 евра. Зато се само нагађа да је након извршеног убиства из аутомобила Горана Ђокића однео на десетине, а можда и стотине хиљада евра.

И јуче, као и претходних скоро месец дана, тема број један у Алексинцу и нишком крају било је троструко убиство породице Ђокић. Овога пута, и поред неверице, житељи овог краја осећају олакшање. Након даноноћног и истрајног рада, полиција Ниша, Алексинца и Београда, свакако понајвише нишког Вишег јавног тужилаштва и алексиначког Основног јавног тужилаштва, како је прексиноћ саопштио министар полиције Александар Вулин, осумњичени је идентификован, ухапшен и притворен. Немир међу Алексинчане, али и свих становника овог дела Поморавља уноси сазнање да је убица живео ту, међу њима.

Осумњичени Џонић је из алексиначког села Моравац, места на левој обали Јужне Мораве, ватрогасац у пензији и близак рођак породице Ђокић, односно брат од тетке убијеног власника мењачнице. Уз то је и њихов комшија, чија је породична кућа, у којој је живео са родитељима и супругом, само педесетак метара од објекта у којем живи мајка Горана Ђокића.

На саслушању је до најситнијих појединости описао како се и колико дуго припремао за ликвидацију, али и у потпуности објаснио шта се све догодило кобне ноћи између 26. и 27. септембра. После саслушања, по налогу заменика тужиоца у ВЈТ у Нишу, одређена му је мера задржавања до 48 часова због сумње за учествовање у троструком убиству, како је званично саопштено за кривично дело тешког убиства.

Данас по подне, у Вишем јавном тужилаштву у Нишу биће донето решење о даљем поступку и кривичном гоњењу Горана Џонића. Нема никаквих сумњи да ће заменик јавног тужиоца у том решењу Вишем суду у Нишу предложити одређивању притвора до 30 дана, али и покретање истраге за кривично дело убиства.

Подсећамо, чланови породице Ђокић последњи пут су виђени живи у ноћи између суботе и недеље, 26. и 27. септембра. Око поноћи су из села Моравац, где су били код Горанове мајке, кренули пут Алексинца, али у место где су живели нису стигли. Њихов аутомобил „фолксваген пасат” црне боје снимила је камера на видео-надзору перионице на улазу у Житковац и од тог тренутка губи им се сваки траг.

Њихова угљенисана тела нађена су у зору, у суботу, 2. октобра, након шест дана потраге. Пронађени су у плиткој јами у атару села Моравац, а неколико сати касније, откривено је место где је запаљен и потпуно изгорео њихов аутомобил.

Извор


# Моравац полиција Житковац убиство аутомобил Александар Вулин хапшење породица Ђокић Горан Џонић
@VulinAleksandar @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима