Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Бандера убила радника

rss

04.12.2009. Вечерње новости

Бандера убила радника

Радник алексиначке "Бетоњерке" Миодраг Марковић (56), из села Глоговице, у четвртак око 19.50,

у кругу фабрике, погинуо је када је на њега пала бетонска бандера, тешка 1.400 килограма.

До трагедије је дошло током утовара стубова на приколицу камиона аутодизалицом. Приликом подизања, једна од бандера је ударила Марковића у груди. Радник је пао на леђа задобивши смртоносне повреде.

Кобног дана је радио прву смену, али је остао и у другој. Последњи уговор о делу са "Бетоњерком", Марковић је потписао 1. априла. У "Бетоњерци" је радио 30 година, а последње две деценије је радио на усклађивању и утовару бетонских стубова.

- У понедељак би требало да проверимо документа. Огласићемо се тек по прикупљању свих чињеница о узроку смрти јер очевидаца нема, пошто због магле ни радник на аутодизалици није видео шта се догодило - каже Радомир Николић, инспектор рада Нишавског округа.

Запослени у "Бетоњерци" у петак су били потиштени због смрти колеге, који је иза себе оставио ћерку и сина.

- Био је сјајан радник, а шта се догодило рећи ће инспекцијски и истражни органи - каже в. д. директора "Бетоњерке" Зоран Маринковић.

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=9&status=jedna&vest=164527


Пресс

Бандера убила радника!

Миодраг Марковић (56) из Глоговице, радник алексиначке фабрике „Бетоњерка", погинуо када је на њега пала бетонска бандера тешка 1.400 килограма. Несрећни радник преминуо на лицу места

Радник Миодраг Марковић (56) из Глоговице погинуо је у фабрици „Бетоњерка" у Алексинцу када је на њега пала бетонска бандера тешка 1.400 килограма! Несрећни радник преминуо је на лицу места.

Трагедија се догодила у четвртак увече у фабрици „Бетоњерка" приликом утовара бандера у камион. Према речима Миодрагових колега, једна од бетонских бандера скотрљала се са гомиле и приклештила несрећног радника.

Прва несрећа у фабрици

- У четвртак смо бетонске стубове возили за Смедерево. Увече смо се вратили у фабрику како бисмо натоварили камион који је у петак ишао за Београд. Почели смо да утоварујемо бандере. Сваки бетонски стуб био је везан сајлом док не би био убачен у камион. Међутим, један од стубова није био у равнотежи, па смо морали да га вратимо на гомилу - каже Миодраг Јовановић, Марковићев колега и додаје:

- Приликом поновног прихватања стуба, откачила се сајла дизалице, па је бетонска бандера почела да се котрља према колеги Марковићу. Он се уплашио и почео да иде уназад. Онда се саплео и пао на леђа. Бандера тешка око 1.400 килограма прешла му је преко груди. Било је страшно! Миодраг је одмах преминуо.

Зоран Маринковић, генерални директор „Бетоњерке", каже да се за 44 године постојања ове фирме оваква несрећа није догодила.

- „Бетоњерка" је основана 1965. године. До сада ниједан радник није погинуо. Дешавало се да неки радник буде лакше повређен, јер је природа посла таква. Миодраг је у „Бетоњерки" радио 30 година, дуго смо се познавали и кућни смо пријатељи. Учинићемо све да помогнемо његовој породици, посебно Миодраговом сину, који такође ради у нашој фирми - истиче Маринковић, и додаје да у овом тренутку не може да говори о узроцима несреће нити о било чијој одговорности јер се очекује резултат истраге.

Остао да помогне колегама

Славољупка Милановић из села Глоговац код Алексинца, рођака настрадалог радника, каже да се шокирала када је чула да је Миодраг погинуо.

Откачила се сајла која је утоваривала бандере на камион. Бандера се откорљала право на Миодрага ... Миодраг Јовановић, Марковићев колега

- Живим у близини Миодрагове куће, тако да се често виђамо. У четвртак увече чула сам кукњаву његове жене Зорице. Знала сам да се нешто страшно десило. Дотрчала сам до ње и тек тада сазнала да је Миодраг погинуо. Зорица ми је рекла да је Миодраг већ био завршио своју смену и да је требало да се врати кући. Остао је да помогне да се натовари камион и то га је коштало живота - прича Славољупка, и додаје:

- Миодраг је био изузетно вредан. Сви су га волели, његова кућа је увек била пуна јер је волео да се дружи. - каже рођака Миодрага.

Марковић је сахрањен јуче у родном селу Глоговица у присуству неколико стотина рођака, комшија и колега.

http://pressonline.rs/sr/vesti/hronika/story/90316/Bandera+ubila+radnika!.html


# Глоговица Зоран Маринковић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима