Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексинчанин наручио телефон преко интернета, а добио парче пластике

rss

23.04.2018. Блиц, Алексинац.Нет

Милан М.(35) из околине Алексинца путем интернет огласа наручио је смартфон познате марке по цени од 280 евра, а на кућну адресу стигао му је комад пластике и метала.

Алексинчанин наручио телефон преко интернета, а добио парче пластике

На сајту "Купујем продајем" наручио је телефон "самсунг галакси А8" од 280 евра, који иначе кошта око 400. Након што је видео оглас за телефон, чија је цена знатно мања од реалне, Милан. М. је одлучио да га купи. Како каже Милан, нижа цена му није била сумњива јер је помислио да човеку требају паре, па продаје јефтиније телефон. Контактирао је продавца СМС поруком и питао га да ли би му још смањио цену, на шта је овај пристао и договорили су цену од 30.000 динара поузећем.

Пакет је убрзо стигао и када га је купац отворио, имао је шта и да види - комад пластике и метала умотан лепљивом траком. Преварени купац одмах је обавестио полицију, као и популарни интернет сајт за куповину и продају, те је одмах угашен налог "продавцу", а трансакција новца је заустављена.

- Пошто је уређај много скупљи од понуђене цене, плашио сам се да је нека превара, али сам ризиковао. Пожурио сам кући да отворим пакет, писало је да послато из Београда, а мени је речено да је из другог места. У пакету је било нешто што је подсећало на телефон, али је било умотано лепљивом траком. Одмах сам отишао у полицију, позвали су пошту и затражили да се обустави испорука новца - објашњава Милан.

Очекивано, продавац скупоценог телефона више се није одазивао на поруке и позиве. Преварени мушкарац успео је да поврати новац.

- Остао сам без 1.000 динара због поштарине, али могао сам без свега. Срећом, одмах сам реаговао и пријавио случај полицији. Можда преварант није ни имао телефон, јер је на сајту била слика кутије, ко зна ко је све насео на овај оглас - додаје Милан.

Блиц


# превара сајт мобилни телефон
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима