Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Непознати ловац погодио југо

rss

13.11.2007.


Непознати ловац хицем из ловачке пушке, уместо дивљачи, погодио је "југо", а возач устрељеног аутомобила остао је неповређен, саопштила је данас нишка полиција.

Инцидент се десио у атару села Лужане у општини Алексинац у недељу око 15 сати.

"Југом" је управљао Југослав Н. (69).


Два и по сата касније и у нишкој улици Милана Бакића засад непозната особа испалила је више хитаца из ватреног оружја у паркирани „голф“ с нишким регистрацијама, власништво Милана К. (21) из Ниша.

Срећом, ни у овој пуцњави није било повређених.


   

Ловачка истинита прича

„Југо” Југослава Нојића погодио ловац чијег је кера пре тога покушао да прегази управо власник аутомобила

Постоје и истините ловачке приче, толико истините да могу да демантују и саопштења званичних државних органа. Једна таква је из околине Алексинца, а директно је у вези са саопштењем о немилом догађају који се збио недалеко од села Лужане 11. новембра. Саопштено је да је „тога дана, у 14.30 часова, у атару села Лужане возило ′југо′ барске регистрације, којим је управљао Југослав Нојић (69) из Грејача, погођено једним хицем из ловачког оружја. Повређених није било, а у току је рад на утврђивању свих околности у вези са овим догађајем.”

Новине, ТВ и радио станице пренеле су ово саопштење уз „додатак” да је те недеље било много ловаца између леве обале Јужне Мораве и падина Малог Јастрепца, где је погођен „југо”. Све је наводило на закључак да је било случајно...

Али - било је другачије. У последњих десетак дана полиција је саслушала више ловаца, трагајући, наравно, за оним који је пуцао у „југо” и оштетио га. Није пронађен баш тај који је пуцао у аутомобил, али је, речено нам је, откривено да је цео догађај имао потпуно другачији ток и „садржину”.

Други ловци, који су тога дана били у близини и видели шта се догодило, испричали су полицији да се један њихов колега у рано недељно поподне кретао поред саобраћајнице и да је поред њега трчкарао његов кер. Ловачки пас је био на самом путу у тренутку када је „југо” пролазио поред њега и возач аутомобила је неколико пута, кривудајући по коловозу, испричали су саслушани ловци, покушавао да прегази животињу. Није му успело ни први, ни други пут, а онда је, њихов колега - власник кера, потегао карабин и пуцао према „југу” који је покушавао да прегази ловачког пса.

Да ли из солидарности, или га заиста нису познавали, ловци који су испричали шта се заиста догодило код Лужана нису открили идентитет колеге који је погодио и оштетио „југо”. За њим се још трага. Ипак, њихово сведочење донекле је потврдио и сам Југослав Нојић, власник „југа”. Није признао да је хтео да прегази пса, али је рекао да је кривудао по путу јер му је кер истрчао пред аутомобил и тврдио је да је хтео да га избегне... Све у свему, пуцњава се није догодила случајно.

Т. Тодоровић (Политика)



# саобраћај аутомобил Радио С Лужане
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима