Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ocu prepuklo srce dok je spasavao kćerku

rss

29.06.2006. R. Barjaktarević (Glas Javnosti)

KRUŠEVAC - Rade Milenović (53) iz Parunovca udavio se prekjuče u Bovanskom jezeru kod Aleksinca pokušavajući da spase kćerku Danku od utapanja. Ronioci su, posle 12 sati traganja na Bovanskom jezeru, sa dubine od 16 metara izvukli beživotno telo Radeta Milenovića. NJegovu kćerku Danku spasao je smrti njihov komšija Branislav Aleksić. Rade Milenović je sahranjen juče na Novom groblju u Parunovcu.

Majka Ruža i otac Sava zanemeli od bola, kao i brat Dobrivoje i sestra Zorica, reči ne pregovaraju. Na Radetovom odru cveće i sveće. U dom se uselila tuga. Supruga Zorica, sin Dalibor, ćerka Danka i snaja Jasmina liju suze.

- Sa suprugom Radetom i ćerkom Dankom otišla sam u nedelju na Bovansko jezero. Sa nama su bili i komšije Branislava Aleksića. Rade se mnogo veselio i plivao. Zaista nam je toga dana bilo prelepo. Naveče nas je Rade poveo u Sokobanju na večeru. Šetali smo i uživali. Tu smo i zanoćili. Sutradan smo trebali da se vratimo u Kruševac. Ali Radetu ujutro nešto pade na um, pa odustade. Rekao je "idemo opet na isto mesto, vuče me jezero. Neću na posao da idem danas". Vratili smo se na Bovansko jezero. Rade je sa komšijom Brankom plivao, ćerka je veslala u čamcu, a ja sam ostala na plaži. U jednom trenutku začuh viku "Spasite mi kćerku". Prepoznala sam Radetov glas i počela da vrištim. Rade je snažnim pokretima ruku plivao prema čamcu koji se prevrnuo. Ćerka Danka se davila, gubila je kontrolu, zvala u pomoć - priča Zorica Milenović, Radetova supruga.

Radetovu ćerku Danku (22), studentkinju Muzičke akademije, od smrti je spasao komšija Branislav Aleksić.

- Rade je bio odličan plivač. U trenutku davljenja njegove ćerke Danke zvao me je u pomoć. Vikao je "Branko, ti si bliže njoj, spasavaj je". Na desetak metara na površini plutao je izvrnuti čamac. Danka se još odupirala, samo su sekunde odlučivale, kad sam je zgrabio i povukao. Rade mi se nekako izgubi, ne znam šta bi sa njim - priča komšija Branislav Aleksić.

Ceo dan je na Bovanskom jezeru prekjuče trajala potraga za telom Radeta Milenovića.
- Bila sam sama u čamcu i polako veslala. Ne znam kako se čamac u jednom trenutku prevrnuo. Možda sam sedela na strani. Hvatala me je panika. Zvala sam "tata, tata, spasi me, utapim se". Više ništa ne znam. Iz vode me je izvukao komšija Branko - kaže kćerka Danka.

- Ne znam šta ga je toliko vuklo da se vrati na Bovansko jezero. Možda je Bog tako hteo. Majka mi je telefonom javila da se utopio. Ne znam šta da kažem. Nemam oca. Sa dna jezera izvukli su ga nešto posle 23 sata. Lekari su konstatovali da mu je srce prepuklo od straha. Doživeo je infarkt na vodi dok je snažno plivao ka čamcu - priča sin Darko.

Rade Milenović, poznati kruševački i parunovački buregdžija, rano je dobio invalidsku penziju. Ali je svakodnevno sinu bio pri ruci u poslu. Otišao je u zagrljaj precima, a mnogobrojnu rodbinu ostavio da za njim tuguju.


#
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима