Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Vojnik Ivan Petković iz Aleksinca preminuo posle ranjavanja

rss

18.06.2006.

Vojnik Ivan [Blagoja] Petković [24] iz 203. mešovite artiljerijske brigade, sinoć je smrtno stradao na stražarskom mestu u aleksinačkoj kasarni, posle ranjavanja u desnu butinu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

'Petorica vojnika iz sastava straže, među kojima i Petković, a koji nisu bili na dužnosti, sinoć oko 20:30 časova došli su na stražarsko mesto - osmatračnicu, u izdvojenom obejktu 'Leskovik' i sa vojnikom koji je bio na straži gledali šta se dešava u selu i slušali muziku koja je odatle dopirala', kaže se u saopštenju.

Kako je navedeno, 'jedan od vojnika povukao je obarač puške, koju je vojnik koji je bio na dužnosti stražara odložio pored sebe i tom prilikom pogodio Petkovića u natkolenicu, u predelu desne butine'. Dodaje se da 'među vojnicima na osmatračnici nije bilo svađe niti konzumiranja alhohola i droge'.

'Petković je odmah prevežen u Zdravstveni centar Aleksinac, na odeljenje hirurgije, gde je i pored pokušaja reanimacije, oko 21:15 časova konstatovana smrt', navodi se u saopštenju i dodaje da su na lice mesta izašli istražni sudija i tužilac Okružnog suda iz Niša, kao i organi vojni policije.

Ministar odbrane Zoran Stanković i zastupnik načelnika Generalštraba Vojske Srbije general-major Zdravko Ponoš posetili su aleksinačku kasarnu 'Deligrad' i obišli izdvojeni objekat 'Leskovik' u kojem je Patković stradao. Stanković i Ponoš posetili su porodicu nastradalog vojnika i izjavili saučesće.

Ministar Stanković je najavio da će 'komisija, koju je formirao zastupnik načelnika Generalštaba Vojske Srbije, ispitati sve okolnosti i utvrditi konkretnu odgovornost vojne organizacije', za ovaj tragičan događaj.

Istragu vodi istražni sudija Okružnog suda u Nišu Milan Nikolić.

Petković je rođen 25. septembra 1982. godine u Aleksincu, a na odsluženju vojnog roka bio je od 1. marta ove godine.


#
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима