Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

ПРИЈАВА КОРУПЦИЈЕ: ТЕЛЕФОН 011/363-1074

rss

16.08.2007.

ПРИЈАВА КОРУПЦИЈЕ: ТЕЛЕФОН 011/363-1074
Министарство рада и социјалне политике отворило је посебну телефонску линију за пријаву корупције у инспекцији рада али и у другим областима које су у надлежности тог министарства. Министарство ће примати позиве грађана на број телефона 011/363-1074, који цћ бити отворен сваког радног дана од 8.30 до 16.30. Како је агенцији Бета речено у Министарству рада, до отварања телефонске линије је дошло након што су су људи из министарства на терену сусрели са великим бројем пријава на рад инспектора рада - да примају мито и да у договору са послодавцима не пријављују раднике који раде "на црно".

Како наводе, могу се јавити и грађани који имају примедбе у другим областима као што су центри за социјални рад где долази до давања мита како би се измениле листе чекања за усвајање деце али и у геронтолошким центрима за примање преко реда.

Пријаве, које не могу бити анонимне, биће проследиване секторима у Министарству рада а ако се провером установи да постоји основана сумња да су оправдане, биће проследене МУП-у Србије.

Посебну телефонску линију за пријаву корупције је, 1. марта отворило Министарство просвете након што је ухапшено око 40 људи због сумње да су учествовали у нелегалној коповини и продаји испита на Правном факултету у Крагујевцу. Како је агенцији Бета речено у Министарству просвете, до 1. маја је стигло око 600 пријава од којих се 20 одсто односило на корупцију у другим институцијама и областима, највише на здравство. Од преосталих 80 одсто дојава, пријаве су ретко биле поткрепљене доказима, или бар оправданом сумњом. Број пријава је у последње време знатно мањи - од 1. маја у просеку једна недељно. Отворену линију за пријаву корупције има и Управа царине.


# Министарство просвете
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима