Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

СЕКТАШ заклао друга

rss

09.07.2007. Т. ИВАНЧЕВИЋ

СЕКТАШ заклао друга
Иван Г. (22) из Београда, који је осумњичен да је заклао Илију Анђелића (22), рекао је истражном судији да је 19. јуна убио друга јер је био ђавољи емисар! Како сазнаје Пресс из извора блиских истрази, Иван је Илију сматрао одговорним за смрт брата и сестре Јелене (10) и Миодрага (8) Недељковића, који су 10. јуна страдали од удара грома у алексиначком селу Вукања!!!

Извор Преса близак истрази претпоставља да је Иван секташ или да је психички болестан. Интересантно је да је Иван променио исказ, јер је после хапшења полицији рекао да је убио друга јер су наводно били заљубљени у исту девојку!

- Иван и Илија познавали су се још из гимназијских дана и били су добри другови. Из Ивановог исказа било је тешко разумети шта се десило уочи трагичног догађаја и шта га је натерало да дође у Илијин стан у Сењачкој улици у Београду и пререже му врат ножем за филетирање рибе, дугачким 20 центиметара - каже саговорник Пресса.

За време двочасовног саслушања код истражног судије, Иван је рекао да је код Илије, који је живео сам, дошао 19. јуна у пет сати ујутро.

- Илија га је пустио у стан и отишао на галерију да спава. Иван је рекао да је сачекао да Илија заспи. Онда му је задао неколико убода ножем у пределу срца, после чега му је пререзао врат. Иван је стално помињао да се у Илију уселио ђаволски дух и да је морао да га убије, јер зна да је одговоран за смрт брата и сестре из Вукања које је ударио гром, као и за многе друге трагедије у Србији! Све ово упућује на то да иза злочина стоји нека секта или да се ради о психички болесном младићу - прича наш извор.

За разлику од исказа у полицији, осумњичени није навео да га је на злочин натерала љубомора због тога што је наводно "делио" исту девојку са Илијом. Такође је негирао да је неколико дана пре убиства украо кључ из Илијиног стана и да је кобног јутра отворио врата и заклао га на спавању. Иван је полицији испричао да је Илију после злочина, који се десио у дневној соби, однео у спаваћу собу и оставио га на кревету. Онда је узео кључ од стана и закључао га. Тело несрећног младића са пререзаним вратом пронашла је његова мајка.

Иван Г. терети се за тешко убиство и одређен му је притвор до 30 дана. Истовремено је наложено његово неуропсихијатријско вештачење, а у наставку истраге биће саслушано неколико сведока који би евентуално могли да кажу нешто више о односу између покојног Илије и Ивана.



# убиство Вукања
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима