Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Деца без права на лечење

rss

19.01.2012.

По новом Правилнику Фонда за здравствено осигурање Србије, који је ступио на снагу 1. јануара 2012. године, деца родитеља чије фирме нередовно плаћају доприносе не могу да овере здравствену књижицу па немају право на лечење.

Деца без права на лечење

Када су његовом детету одбили лечење у дому здравља у Алексинцу због неоверене књижице услед неплаћених доприноса, Владимир Благојевић из околине Алексинца, каже, све се надао да је у питању неспоразум.

- Да ли је моје дете криво што се родило у незгодно време, па због тога родитељи не могу да га одведу ни код доктора, и ко је тај ко има право у име државе да забрани било ком детету право на лечење? – пита се Благојевић.

 

Није неспоразум

- Тражио сам од начелнице испоставе Фонда за здравствено осигурање у Алексинцу Слободанке Јовановић да ми написмено дају образложење и објашњење зашто моје дете нема права на оверену здравствену књижицу и право на лечење – каже Благојевић.

Да није у питању неспоразум и лоше тумачење Правилника постало му је јасно после разговора са госпођом из канцеларије Славице Милетић, начелнице Одељења за здравствено осигурање Нишавског округа.

Коментара: 0


# деца лечење
@ 

[ Додај коментар ]

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима