Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Централа Црвеног крста дала пуну подршку руководству у Алексинцу

rss

12.08.2014. Д. Остојић

Поводом дешавања у Црвеном крсту Алексинац контактирали смо највиши орган руководства српског Црвеног крста, генералног секретара Весну Миленовић.

Централа Црвеног крста дала пуну подршку руководству у Алексинцу

Г. Миленовић је била јако љубазна и отворена за разговор. Разговор преносимо како би наши суграђани имали јасан став који централа у Београду има.

Основ разговора су били наводи у отвореном писму организације Хумано срце.

- Г. Миленовић да ли сте и раније имали примедбе на рад руководства Црвеног крста у Алексинцу?
В. Миленовић - Примедбе по правилу долазе пред изборе. Увек се пре избора створи нега група људи која се жали, али је то по правилу само пред сам изборни процес. После тога тих примедби више нема.

-Како коментаришете то да је актуелни секретар Топлица Ђорђевић био у комисији за организацију и развој?
В. Миленовић - То јесте велики пропуст и ми то не подржавамо, али је Топлица на заседању скупштине поднео оставку, самим тим је та неправилност отклоњена.

-Какво је Ваше мишљење о Топлици Ђорђевићу, у писму Хуманог срца је доста критика на његов рад?
В. Миленовић - То писмо је непотписано, иза њега стоји бивши секретар Црвеног крста, Драган Јовановић Лера. Тамо пише да је Топлица стално у кафани и да се алкохолише. Ја сам добила информацију да је он претплаћен на храну у тој кафани јер нема породицу. Моје информације говоре да Топлица Ђорђевић уопште не пије.

- Реците ми какво је Ваше мишљње о поступку секретара Топлице да у доба ванредне ситуације узме годишњи одмор?
В. Миленовић - Без обзира на то сви послови у Црвеном крсту Алексинац су били завршени. Ја сам о Топличином раду добила писмо захвалности чешког амбасадора у коме ми се амбасадор захваљује јер је алексиначка екипа Црвеног крста прва помогла у невољи чешким грађанима.

- Да ли сте контролисали рад организације у Алексинцу везано за народну кухињу, машину Гибли и остало што се у писму наводи?
В. Миленовић - Мој сарадник (Драгослав Карић) је обавио контролу и утврдио да је све у реду. Народна кухиња је ушла у пописне листе. Дата је на чување. Пошто у Алексинцу нема народне кухиње, а највероватније је неће бити питање је шта би било са том кухињом. Иначе, тај Драган Јовановић Лера је ту народну кухињу дао као оснивачку капитал Сунцокрету и то је било противзаконито. Он је био у затвору. Што се машине Гибли тиче дата је лицу које чисти просторије Црвеног крста.

-У писму се наводи да је високи функционер СНС у руководству Црвеног крста,да ли је то у реду?
В. Миленовић - Није у реду, али када је Драган М. Јовановић биран у руководство Црвеног Крста, тада није био партијски функционер. Ја сам проверила многе наводе из писма Хуманог срца и они се већим делим базирају на систем рекла казала. Мене занима документација, а документација коју имам за Алексинац говори да је све у реду. Сви они који мисле другачије нека се обрате тужилаштву и полицији у Алексинцу.

 

Коментара: 4


# народна кухиња Драган Јовановић Лера Црвени крст Топлица Ђорђевић Хумано срце Весна Миленовић секретар Драган Јовановић
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+10) (-0)

  perkan 12.08.2014.
  Toplica preplacen na topli obrok u kafani? Ako je topli obrok 4 loze i par piva, to baš ugreje čoveka...

 • (+10) (-0)

  hm... 13.08.2014.
  Toplica ocigledno upotrebljava topli obrok koji radi na pogon domace rakije..... sramota.....

 • (+10) (-0)

  Aleksinčanka 13.08.2014.
  Sve je idealno u Aleksincu pa i Ck.

 • (+6) (-0)

  Aleksinčanin 17.08.2014.
  Pitam se samo kome daje podršku Centrala Crvenog krsta? Pre svega ovo mi liči na nekadašnja (mislio sam zaboravljena) pisma podrške Centralnog Komiteta posle čega svi treba da aminujemo. Nema trunke istine u pismu podrške a objašnjenja i opravdanja za postupke sekretara "antialkoholičara" su smešna i jadna. Pre svega da razjasnimo, sve primedbe se uglavnom odnose na sekretara Toplicu Djordjevića a ne na radnike i rukovodstvo Crvenog krsta. Uostalom najveću odgovornost za propuste, nezakonitost u radu a bogami i za neznanje (čovek ima neku srednju školu a svi radnici imaju veću školsku spremu od svog šefa) zna se ko snosi - rukovodilac organizacije koju vodi. Na žalost politika se uvukla i u Crveni krst što svakako ne bi trebalo da bude, bar do sada to nije bio slučaj ali SNS-u baš treba i Crveni krst da pokažu svoju moć tako da Pokret socijalista ostade bez ijednog rukovodilaca u opštini.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима