Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексинац добија модеран Центар за социјални рад

rss

20.01.2017. Танјуг

Министар за рад, запошљавање и социјална питања Александар Вулин рекао је да ће Алексинац добити нови Центар за социјални рад. Истакао је да је намера Министарства да обнови све установе социјалне заштите.

Алексинац добија модеран Центар за социјални рад

Готово три деценије није се улагало у такве установе, констатовао је Александар Вулин приликом обиласка Установе за децу и младе "Христина Макшић" у Алексинцу, а у којем је локални Центар за социјални рад организовао смештај и поделио пакете социјално ургоженим корисницима.

Вулин је подсетио да је последњи Центар за социјални рад изграђен у Обреновцу након поплава, и то је био први после 28 година.

"Превише је 28 година. Наши корисници заслужују да имају објекте на највишем нивоу, а запослени у систему социјалне заштите да раде у здравим, условним, модерним просторијама. Држава може то да уради", истакао је Вулин.

Министар је нагласио да је политика владе и премијера Александра Вучића да се све што се заради и уштеди уложи тамо где је најпотребије, где је грађанима важно.

Наводећи да ће Алексинац добити нови Центар за социјални рад, Вулин је рекао да поштује то што тај Центар пружа услуге као да је реч о развијеној општини.

Како је навео, ове године ће отпочети радови, а очекује се да Центар буде завршен до краја ове или у првој половини наредне године.


# Центар за социјални рад Александар Вулин Александра Вучић
@VulinAleksandar @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима