Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Новости

Новости...



<<<9495969798>>>Total: 1115  Displaying: 951 - 960

Седма седница Комисије за борбу против наркоманије

Извор: РТВ АЛТ 05.03.2011.

Пресек активности у претходном периоду У четвртак, 3. марта, у општинском здању одржана је седма по реду седница Комисије за борбу против наркоманије, на којој је представљен пресек активности у претходном периоду. Оно што је обележило рад Комисије између две седнице је отварање духовно-рехабилитационог центра у Витковцу, који ради у оквиру пројекта СПЦ "Земља живих". Центар је отворен у новембру прошле године, а тренутно има десеторо штићеника.

Опширније

Коментара: 0

Одржана прва седница Штаба за ванредне ситуације

Извор: Општина Алексинац 05.03.2011.

Десетог фебруара конституисан је Штаб за ванредне ситуације општине Алексинац, а 1. марта је одржана прва седница на којој је било речи о ситуацији на водотоковима река и потока.

Опширније

Коментара: 0

Обележена годишњица Топличког устанка

Извор: РТВ АЛТ 01.03.2011.

У петак, 25. фебруара, у Алексинцу је обележена 94. годишњица Топличког устанка који је 1917. године довео до тога да накратко Топлица буде једина слободна територија, не само у Србији, већ и у Европи.

Опширније

Коментара: 0

Штрајк упозорења у фабрици Фрад филтери

Добрица Ранђеловић 25.02.2011.

Савез Самосталних Синдиката Металаца Фрада, данас је одржао штрајк упозорења,у трајању од једног сата. По речима Председника Савеза Самостаталних Синдиката Металаца Фрада Млађана Марковића штрајк је одржан због неисплаћених дуговања послодавца.

Опширније

Коментара: 1

Потписан уговор о реализацији пројекта "Србија у ритму Европе"

Извор: Општина Алексинац 19.02.2011.

Данас су председник општине Алексинац, Иван Димић и извршни продуцент пројекта “Србија у ритму Европе”, Давид Макевић, потписали уговор о реализацији овог пројекта. Овим је наша општина ушла у групу од 30 градова и општина у Србији којима ће бити посвећена по једна културно-забавна емисија на телевизији Б92, чије би емитовање требало да крене у марту ове године.

Опширније

Коментара: 0

Водостај на Језеру

17.02.2011.

Поучени искуством из прошле године надлежни ниво језера одржавају на ниском нивоу. Надамо се да ће језеро бити на довољном нивоу за летњу сезону. Ситуацију илуструју слике које је направио спортски риболовац Бранислав Илић.  

Опширније

Коментара: 0

Траже му новац због туђе грешке

Извор: B92 06.02.2011.

Пензионер из Алексинца најавио је да ће тужити државу Србију суду у Стразбуру јер му ПИО фонд тражи да врати 300.000 динара због грешке у администрацији.

Опширније

Коментара: 0

Вредна донација дому у Кулини

Извор: Општина Алексинац 06.02.2011.

Дом за смештај одраслих лица у Кулини, почетком недеље, добио је још једну вредну донацију. Делта фондација је у име компаније Делта Макси директору установе предала кључеве комплетно опремљеног санитетског возила вредног 3,6 милиона динара које ће бити коришћено за превоз корисника из Дома у друге здравствене центре. Према речима Горана Петковића, директора ове установе, током 2011. године радиће се на побољшању услова рада и живота корисника у Дому, а свака донација, без обзира на…

Опширније

Коментара: 0

Уређење речних корита и насипа

Извор: Општина Алексинац 26.01.2011.

Данас је у општинском здању одржан састанак са представницима ЈП Србија воде – ВПЦ Ниш везано за пројекте регулације реке Моравице и изградње левообалног насипа на Јужној Морави. Константовано је да су отклоњени сви недостаци и договорена је динамика решавања имовинско-правних проблема за регулацију корита реке Моравице кроз Алексинац. Тиме се стичу услови да већ почетком фебруара буде расписан тендер за извођење ових радова. У склопу пројекта који предвиђа регулацију корита реке…

Опширније

Коментара: 0

Формирање општинског штаба за ванредне ситуације

Извор: Општина Алексинац 26.01.2011.

Примена новог Закона о ванредним ситуацијама била је главна тема састанка председника општине, Ивана Димића и представника МУП-а, Управе за ванредне ситуације, одржаног 24. јануара 2011. године. Гости председника општине били су Жарко Дамњановић, начелник Управе у Нишу, Зоран Стоиљковић, начелник Одељења за управљање ризиком, Срђан Николић, командант нишке Бригаде и Горан Џонић, командир Подручне ватрогасно-спасилачке јединице (ПВСЈ) Алексинац. Овом приликом разговарало се о обавези…

Опширније

Коментара: 0

<<<9495969798>>>Total: 1115  Displaying: 951 - 960

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима