Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Новости

Новости...



<<<8283848586>>>Total: 1115  Displaying: 831 - 840

Завршетак радова у улици Т. Ђорђевића вероватнo до краја године

Радио Алексинац 10.10.2012.

Радови на реконструкцији и изградњи улице Тихомира Ђорђевића у Алексинцу касне више од месец дана. Првобитно, било је планирано да се ова улица до 9. септембра потпуно оспособи за саобраћај, али ће највероватније њен завршетак бити пролонгиран до краја године.

Опширније

Коментара: 13

У Мозгову паника због жутице

Д .Стојановић, Новости 10.10.2012.

Са епидемиолозима у селу Мозгову, епицентру епидемије жутице на југу Србије. У овом селу нема руковања. Дневно по двоје оболи. Мирни само они који су прележали

Опширније

Коментара: 1

Исплативост шкриљаца занемарљива у односу на загађење

Извор: Радио Алексинац 09.10.2012.

Асистент на Факултету заштите на раду у Нишу и члан Еколошког покрета Алексинац, мр Иван Јањић, упозорава на еколошку катастрофу коју би изазвала прерада уљних шкриљаца у околини Алексинца, а сумња и у економску оправданост тог посла.

Опширније

Коментара: 0

Нови дом за децу из Кулине

Сузана Дука, РТС 09.10.2012.

До краја године, у дому у Кулини код Алексинца, где су кров над главом делили заједно одрасли и деца са најтежим сметњама у развоју, више неће бити ниједног детета. Малишани су измештени у хранитељске породице или у дечије домове, а у реновираном дому остаће само одрасли.

Опширније

Коментара: 0

Опет радиоактивни отпад у Алексинцу

Извор: Телеграф, Алексинац.Нет 05.10.2012.

Товар алуминијума, власништво алексиначког предузећа “Макси ко”, који је због повећане радиоактивности јуче враћен с граничног прелаза Табановци, након деконтаминације данас је поново упућен у Македонију

Опширније

Коментара: 0

Извршена дезинфекција у Мозгову

Милан Терзић, Црвени крст Алексинац 03.10.2012.

У циљу сузбијања жутице данас је мобилни тим Црвеног крста Алексинац извршио дезинфекцију 40 најугроженијих домаћинства у насељу Мозгово. Дезинфекција је рађена под надзором хигијенско-епидемиолошке службе ЗЦ Алексинац, а средства за дезинфекцију обезбедила је општина Алексинац.

Опширније

Коментара: 0

Општинско веће против рециклажног центра за Роме

03.10.2012.

Општинско веће у Алексинцу није подржало отварање рециклажног центра у Алексинцу, за чију изградњу су била обезбеђена средства.

Опширније

Коментара: 4

Почела Дечја недеља

Радио Алексинац 03.10.2012.

Свечаним подизањем заставе и пуштањем голуба мира са платоа испред Дома културе јуче је почело обележавање још једне Дечје недеље. Ове године Дечија недеља се одржава као део шире националне кампање под нази¬вом „Бољи смо заједно“, а посебна пажња се посвећује инклузији и промоцији права деце са сметњама у психофизичком развоју. У складу с тим, мото Дечије недеље 2012. гласи: „Растемо као једно – БОЉИ СМО ЗАЈЕДНО“.

Опширније

Коментара: 0

Жутица не јењава

РТС, Лидија Георгијев 24.09.2012.

Епидемија жутице у општини Алексинац не јењава. До сада је регистрован четрдесет један случај, а чак тридесеторо оболелих је из Мозгова. Узрок није вода, али је забрањена употреба воде за пиће из дотрајалог сеоског водовода.

Опширније

Коментара: 0

Најављена нова мрежа судова

Извор: Политика, агенције, Алексинац.Нет 23.09.2012.

Није оправдано да судије и запослени из Алексинца сваког дана путују 30 километара до Ниша и назад, а да при томе седе једни другима у крилу, док судска зграда у Алексинцу зврји празна и греје се.

Опширније

Коментара: 0

<<<8283848586>>>Total: 1115  Displaying: 831 - 840

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима