Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

550 контејнера за насеља уз Јужну Мораву

rss

06.03.2015. Радио Алексинац

Прве две транше од укупно 550 контејнера, који су одлуком локалне скупштине набављени новцем из буџета, треба да стигну данас.

550 контејнера за насеља уз Јужну Мораву

Планирано је да овим контејнерима буду покривена насеља која належу на Јужну Мораву, и то од Доњег Адровца до Витковца и од Јасења до Бобовишта, наводи самостални стручни сарадник за заштиту животне средине у Општини Алексинац Владимир Никодијевић.

- Надам се да се тим бројем контејнера могу покрити и насеља Брадарац и Мозгово, јер ће то остати једина места у том делу општине без контејнера, евентуално насеља ка Дражевцу. Паралелно са тим вршиће се и допуна Одлуке о комуналном уређењу, односно Веће ће утврђивати који правци су приоритетни и којим ће се редоследом вршити њихово покривање. Видећемо да ли ће то бити Липовац због садржаја који постоје, траса уз реку Турију, или траса ка Рибарској бањи, где пролази аутобус за то туристичко место.

Екипе из Предузећа за комуналне услуге су ових дана обилазиле насеља која су обухваћена пројектом и вршиле процену броја контејнера, као и места на којима они треба да буду постављени у наредних месец дана. Средствима буџетског фонда планирано је да наредних година буде издвајано по пет милиона динара за набавку контејнера којима ће се покрити остала насеља на територији Општине Алексинац.  


# буџет Липовац Комуналне услуге ЈП Владимир Никодијевић контејнери Брадарац
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима