Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Двери српске

rss

21.09.2007. Двери српске

Двери српске
ДРУГ „ТИХИ“ ЗАБРАЊУЈЕ „ДВЕРИ СРПСКЕ“

са: http://www.dverisrpske.com/

Министарство културе против наталитета у Србији

Концерт Музиком за живот у Народном позоришту у Београду, предвиђен за суботу 15. септембра 2007. године у 20,оо часова – ЗАБРАЊЕН ЈЕ.

Ово је реченица коју је организатору концерта из Омладинске секције Гране Културе и Уметности УГС „Независност“ пренео менаџер Народног позоришта у Београду. Разлог отказивања концерта и промоције видео-спотова Покрета за живот је био тај што су суорганизатори концерта „Двери српске“. Менаџер се позвао на интервенцију из Министарства културе Србије. Наводно је министар у овом Министарству, г. Воја Брајовић, после конференције за штампу на којој су га новинари прозивали због „сарадње“ са „Дверима српским“, видно узнемирен позвао управника Народног позоришта и наложио му да концерт откаже и појављивање „Двери српских“ у Народном позоришту забрани!!! Предходно је из истих разлога и са истом поруком интервенисала и госпођа Горица Мојовић.

Тужно и озбиљно у целом случају је што су средства за медијску кампању Покрета за живот (чији су координатор „Двери српске“) одобрена из претходног сазива Министарства културе Србије као део борбе против беле куге у нашем народу. Претходни сазив Министарства културе је разумео да је цео пројекат осмишљен као део афирмативне кампање за промоцију светиње живота, рађања, породичних и родитељских вредности. Видео-спотови Покрета за живот немају никакву политичку димензију, већ на модеран и позитиван начин промовишу лепоту детета у пренаталном периоду.
Оваквим поступком садашњи министар Брајовић и његови сарадници су онемогућили да ови спотови и њихово приказивање у Народном позоришту означе почетак медијске кампање против опадања наталитета у Србији. А у овом тренутку све политичке странке и све институције Србије званично заступају борбу за повећање наталитета у нашем народу. Поставља се као кључно питање да ли је могуће и пожељно да се стратешки пројекти једног министарства мењају зависно од промене страначког састава у истом?
Да ли овакав однос званичника Министарства културе Србије и институција културе на нивоу града Београда значи да ће спотови Покрета за живот бити цензурисани и забрањени и на електронским медијима који тек треба да почну њихово приказивање, само зато што иза њих стоје „Двери српске“? Надамо се да страначка и идеолошка искључивост у Србији није узела толико маха.
Желећи да проверимо да ли је стварно део званичника у државним институцијама подлегао комунистичком маниру забрана друкчијег мишљења (па и када је то мишљење друштвено корисно), позивамо све новинаре и друге посленике јавне речи да сутра вече буду са нама пред Народним позориштем у Београду у 20,оо часова.

Тада ћемо проверити да ли је у Србији поново дошло време забрана.


Београд,
У ноћи забране, 15. септембра 2007.
Информативна служба Српског сабора Двери


ПОЧУЈ ГЛАС СВОГ РОДА!

Саопштење за јавност Српског сабора Двери

САДА ЗНАМО

Поводом отказивања концерта Музиком за живот који је требало да буде одржан у Народном позоришту у Београду, вечерас, 15.септембра 2007. године, у 20,00 часова, у организацији Двери Српских, сада знамо да је у питању ЗАБРАНА.

Министарство културе Србије је на свом сајту(www.kultura.sr.gov.yu) данас поставило саопштење у коме подржава забрану овог концерта.

Оваквим поступком Министарства, министра Брајовића и његових сарадника, постаје јасно да су у Србији поново дошла времена режимских забрана. Можда би господин Министар могао поново да обуче униформу како би нам било сасвим јасно ком идеолошком профилу припада.
Како САДА ЗНАМО ко нам води Министарство културе Србије, то обавештавамо нашу јавност и људе који подржавају Двери Српске да неме потребе да се доласком пред затворена врата Народног позоришта у Београду вечерас уверавамо да је ова установа отета од српског народа и забрањена за православне Србе.



Београд,
15. септембра 2007.
Информативна служба Српског сабора Двери


# Двери позориште
@SPDveri @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима