Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана 23. Седница Општинског већа - јача подршка за вантелесну оплодњу

rss

09.03.2017.

Данас је у сали Скупштине општине Алексинац одржана 23. седница Општинског већа.
Седницом је председавао Ненад Станковић, председник општине.
На дневном реду нашло се 15 тачака.

Фото Општина Алексинац

Најпре је усвојен Нацрт Одлуке о измени Одлуке о финансијској помоћи за вантелесну оплодњу у општини Алексинац према којој ће Општина финансирати два покушаја вантелесне оплодње, уместо једног, као до сада.

Усвојена је Одлука о измени Одлуке о ауто-такси превозу путника према којој такси легитимација такси-возила треба да садржи и број шасије возила.

Већници општине усвојили су и Предлог Закључка о давању на коришћење десет пословних просторија политичким субјектима у згради бившег Комитета у улици Књаза Милоша 144 на основу предлога Комисије за процену критеријума и утврђивање предлога за давање у закуп пословног простора.

Усвојен је и Предлог измене и допуне Решења о одобравању и финансирању програма којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у општини Алексинац. Утврђено је да је из Решења техничком грешком изостављен програм ФК "Победа 1976" из Јаковља, те се допуном исправља иста.

Затим је усвојен и Предлог Закључка којим се утврђује Програм мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политке руралног развоја општине Алексинац за 2017. годину и упућује Министарству пољопривреде и заштите животне средине на сагласност.

Остале тачке дневног реда односиле су се на закључење вансудских поравнања са грађанима општине Алексинац услед уједа паса.


# председник општине општина спорт општинско веће Ненад Станковић пољопривреда финансирање вантелесна оплодња такси превоз ујед паса
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима