Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Noćne straže čuvaju papriku

rss

04.10.2006. O. Milijić

Noćne straže čuvaju papriku
U aleksinačkim selima vodi se mali rat između povrtara i lopova, koji pod okriljem noći pohode bašte sa paprikom, krastavcima i drugim povrćem.

Povrtari organizuju noćne straže čekajući u busiji lopove, a najčešće su obe strane naoružane motkama, sekirama, britvama, pa je prava sreća da zbog ajvara od tuđih paprika još niko nije stradao. Ukradena paprika i drugo povrće najčešće završava na pijačnim tezgama u Nišu i Beogradu.

Meštani sela Draževca sumnjaju da je „mozak“ noćnih upada u bašte žena iz njihovog kraja, koja već dugo živi u Nišu. Naoružane ekipe pod njenom „komandom“ obično ordiniraju od ponoći do pred samu zoru, a u baštama ostavljaju pustoš.

Združenom akcijom „branilaca bašti“ i aleksinačke policije u noći između ponedeljka i utorka u Draževcu uhvaćeno je dvoje lopova, dok je dvoje uspelo da utekne.

- Krađe u bašti sa paprikom su se ponavljale iz noći u noć, a šteta je bivala sve veća. Dogovorili smo se sa komšijom da postavimo noćnu zasedu lopovima sat iza ponoći. Posle nepunih pola sata ispred bašte su se parkirali „fića“ bez tablica, „jugo“ beogradske registracije i kamion zaječarskih tablica. Lopovi su se šunjali, bilo ih je četvoro. U rukama su imali sekiru i pijuk. Pozvao sam mobilnim telefonom policiju, sakriven iza drveta. Policija je došla oko dva sata po ponoći, a lopovi su uspeli da napune paprikama čak 15 džakova. Dvoje je pobeglo, ali muž i žena su uhvaćeni - pričaju Vladica i Biljana Milijić iz sela Draževca.

Da je „najslađa“ zimnica iz tuđe bašte, to je poznato, ali odlazak u krađu kamionom, što ukazuje da je plen namenjen pijačnoj prodaji, novina je i za meštane Draževca.



#
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима